CSR Stiri

Secție modernă de Terapie Intensivă Neonatală la Constanța, după o investiție de două milioane de euro

19 mart. 2021 < 1 min

Secție modernă de Terapie Intensivă Neonatală la Constanța, după o investiție de două milioane de euro

Reading Time: < 1 minut

Modernizarea secției de nou-născuți a unuia dintre cele mai importante spitale din Sud-Estul țării, Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală al Spitalului Județean Constanța, a fost finalizată în urma unor investiții de peste două milioane de euro susținute de către Fundaţia Vodafone Romȃnia (1.540.000 de euro), care a asigurat și managementul proiectului, Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro). 

Lucrările de modernizare au demarat în august 2017 și au presupus renovarea și reamenajarea spațiului, dotarea cu mobilier, dar și cu o soluție de telemedicină modernă, donată de Fundația Vodafone România, în septembrie 2019. Soluția de telemedicină permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților și organizarea de videoconferințe pentru personalul medical.

Secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța are o capacitate de până la 30 de nou-născuți și, anual, tratează până la 1.000 de bebeluși prematuri sau cu afecțiuni medicale, acoperind județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați.

Ultima etapă care a condiționat deschiderea compartimentului medical a fost obținerea avizului şi a autorizației de funcţionare de către spital.

„Faptul că secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța functionează acum în noul spațiu modernizat este pentru noi una dintre cele mai bune vești venite din zona medicală din septembrie 2019 încoace. Ne bucurăm să vedem încă un proiect în care ne-am implicat deplin alături de partenerii noștri finalizat cu succes și funcțional, dată fiind nevoia atât de mare de investiții în acest sector, investiții pe care noi, ca fundație, le vom continua și în perioada următoare”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: