Digital MarComm Stiri

Shoploop: noul experiment Google în materie de video shopping

21 iul. 2020 < 1 min

Shoploop: noul experiment Google în materie de video shopping

Reading Time: < 1 minut

Google a lansat, recent, o aplicație de video shopping intitulată Shoploop, pe care o prezintă drept ”un nou mod de a face  cumpărături online” și susține că ideea a venit din faptul că oamenii trec prin mai multe etape înainte să facă o achiziție online: verifică produsul în social media, caută recenzii pe YouTube. De aceea consideră util ca toate acestea să se regăsească pe o singură platformă și aceasta ar putea fi Shoploop.

În prezent, aplicația pune în special accent pe categorii precum produse de machiaj, îngrijire a pielii, părului sau unghiilor, reunind creatori de conținut, publisheri și retaileri online din aceste domenii.

Video-urile cu prezentările de produse sunt scurte, sub 90 de secunde și sunt făcute creatori de conținut care cunosc produsele pe care le promovează. Utilizatorii aplicației îi pot urmări pe aceștia și pot salva produsele pentru a le achiziționa ulterior sau pot accesa direct site-urile retailerilor care le comercializează.  

CUM FUNCȚIONEAZĂ SHOPLOOP?

Aplicația este lansată Area 120, un laborator in-house din cadrul Google, axat pe dezvoltarea de proiecte experimentale.

Un proiect similar a fost dezvoltat de Amazon, sub forma Amazon Live, iar potrivit Bloomberg, Facebook a cumpărat anul trecut un start-up de video shopping, posibil cu intenția de a dezvolta o aplicație de live shopping pe platforma sa. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: