Stiri Tech

Siemens aduce la Bucuresti replica robotului Curiosity

3 dec. 2015 < 1 min

Siemens aduce la Bucuresti replica robotului Curiosity

Reading Time: < 1 minut

Siemens aduce la Bucuresti, replica robotului Curiosity pentru a aniversa 110 ani de prezenta a companiei pe piata locala. Robotul, care are la baza un software dezvoltat de Siemens, exploreaza in prezent planeta Marte, intr-un program derulat de NASA.

Curiosity este cel mai sofisticat robot explorator trimis vreodata pe o alta planeta. Acesta a aterizat pe Marte pe 6 august 2012 si exploreaza in continuare pentru a afla daca planeta ofera conditii optime pentru a intretine viata. Oamenii de stiinta ai NASA au folosit software-ul Siemens PLM, dezvoltat si cu sprijinul unei echipe Siemens din Brasov. Robotul cantareste aproape o tona si are o inaltime de 2,2 m.

Solutiile Siemens reduc costurile de operare a cladirilor din Romania, contribuie la electrificarea oraselor si la modernizarea sistemului energetic national. Siemens asigura in Romania sisteme de control al traficului rutier, sisteme de gestionare a parcarilor si se implica in proiecte de extindere si reabilitare a sistemelor de apa si apa uzata. La finalul anului fiscal 2014 (Octombrie 2013 – Septembrie 2014), Siemens a inregistrat o cifra de afaceri de 138 milioane euro şi numara 1.680 de angajaţi in Romania. Pentru mai multe informatii despre Siemens in Romania, accesati albumul aniversar “Siemens 110 ani” sau clipul video aniversar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: