Companii CSR Stiri

Signify lansează serviciul de imprimare 3D pentru lămpile personalizate

19 nov. 2019 2 min

Signify lansează serviciul de imprimare 3D pentru lămpile personalizate

Reading Time: 2 minute

Signify a anunțat lansarea primului serviciu din lume pentru consumatori, care permite personalizarea și comanda corpurilor de iluminat online, acestea fiind imprimate 3D din materiale reciclabile și livrate acasă în termen de maximum două săptămâni. De asemenea, compania a anunțat că folosește material reciclat pentru a imprima 3D, începând cu CD-urile folosite, și a lansat o lampă de masă LED marca Philips realizată din 24 de CD-uri reciclate.

Serviciul de personalizare a corpurilor de iluminat, la cerere, a fost lansat în toată Europa, în urma unui proiect pilot din Benelux. Cu doar câteva click-uri, consumatorii își pot proiecta propriul corp de iluminat decorativ alegând dintr-un design de bază. Apoi, se alege dimensiunea, culoarea, textura, tiparul și tipul de bec LED incluzând becurile Philips Hue.

Corpurile de iluminat imprimate 3D Signify respectă normele de dezvoltare durabilă, folosind drept material de bază un policarbonat puternic, 100% reciclabil. Acestea au o amprentă de carbon cu 47% mai redusă decât un corp de iluminat din metal realizat în mod tradițional, excluzând electronicele și becul.

De asemenea, nu este folosit niciun lipici iar ansamblurile au mai puține componente, măsurând 66% din greutatea unui corpd e iluminat convențional. Astfel, emisiile de carbon sunt reduse cu aproximativ 35% la expediere.

Urmașul companiei care ne-a adus CD-ul lansează imprimarea din CD-uri reciclate

Signify folosește fir din policarbonat obținut din materiale reciclate, primul produs în acest sens fiind o lampă de masă cu LED Philips, la fabricarea căreia au fost folosite 24 de CD-uri reciclate. Produsul este disponibil începând cu 28 noiembrie 2019 la un preț de 99 euro și poate fi comandat online.

De asemenea, compania își propune ca în următorul an toate produsele sale imprimate 3D să fie disponibile utilizând material reciclat.

Anul trecut, mai bine de trei sferturi din vânzările companiei, 79%, au cuprins venituri durabile. Signify s-a angajat să aibă emisii neutre de carbon în 2020 și a fost numit de curând drept liderul industriei în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: