Companii Stiri

Societe Generale European Business Services donează 100.000 de euro Asociației Dăruiește Viață

30 mart. 2020 2 min

Societe Generale European Business Services donează 100.000 de euro Asociației Dăruiește Viață

Reading Time: 2 minute

Societe Generale European Business Services, parte din Grupul Internațional Societe Generale, a anunțat că donează 100.000 euro către Asociația Dăruiește Viață, pentru sprijinirea eforturilor sistemului medical de a gestiona criza provocată de COVID-19 și consolidarea capacităților spitalelor de a preveni infectarea cadrelor medicale și tratarea pacienților.

“Ne confruntăm cu o situație fără precedent și suntem conștienți că este de datoria noastră să ne alăturăm eforturilor de gestionare a situației din România. În astfel de momente, este nevoie de un efort colectiv, de responsabilitate și de solidaritate pentru a combate acest virus periculos. Astfel, decizia de a ne alătura eforturilor asociatiei Dăruieşte Viaţă vine în mod natural pentru că doar împreună putem schimba în mai bine viitorul”, a declarat Matthieu Pasquier, CEO SG EBS.

Sum va fi folosită pentru achiziționarea de echipamente speciale, cu importanță crucială în asigurarea îngrijirii adecvate pentru persoanele infectate, precum aparate de ventilat, paturi de terapie intensivă și alte echipamente necesare, dar și echipamente de protecție pentru personalul medical din prima linie care vor fi donate spitalelor din țară.  

„Sistemul medical din România nu este pregătit pentru a gestiona această pandemie – vedem ceea ce se întâmplă în țări precum Italia și Franța, care au cu totul alte capacități decât noi și cunoaștem care sunt realitățile sistemului nostru și atunci putem estima cât de multă nevoie este de ajutor și de acțiune. Am decis să ne implicăm, alături de susținătorii noștri, în sprijinirea spitalelor tocmai pentru că înțelegem care este necesarul real. Cred că doar fiind solidari și implicați vom reuși să depășim această criză” – Oana Gheorghiu, fondator Dăruiește Viață.

Societe Generale European Business Services susține mai multe cauze importante din România și comunități defavorizate. Anul acesta a dat startul și primului său program de finanțare, We Care Together, prin intermediul căruia dorește să ofere suport financiar cât mai multor cauze și proiecte ce susțin integrarea profesională prin educație a persoanelor cu dizabilități sau din medii defavorizate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: