Companii Stiri

Soluții digitalizate de motivare a angajaților. Sărbătoarea Paștelui impulsionează piața cardurilor cadou

8 apr. 2021 2 min

Soluții digitalizate de motivare a angajaților. Sărbătoarea Paștelui impulsionează piața cardurilor cadou

Reading Time: 2 minute

2 din 5 tichete cadou oferite de companii angajaților sunt comandate în perioada Paștelui. Conform analizelor Up România, compania care oferă instrumente de motivare a angajaților români, în ultimul an, interesul companiilor locale de a-și răsplăti angajații cu ocazia Sărbătorilor legale s-a menținut constant, în ciuda presiunilor pe bugete cauzate de contextul economic și sanitar. Astfel, cu ocazia Paștelui, sunt comandate 30% din totalul valoric al tichetelor cadou, fie oferite pe suport de hârtie, fie prin intermediul soluțiilor moderne, precum cardul Up Cadou.

Variante online

Contextul actual a intensificat eforturile managerilor de resurse umane din companii de a utiliza instrumente moderne de motivare a angajaților: doar în luna martie a acestui an, volumul tichetelor cadou acordate pe card a fost de 5 ori mai mare față de luna martie a anului 2020. Companiile care, de la începutul anului, au preferat să apeleze la astfel de soluții accesibile online provin, cu precădere, din zonele București-Ilfov, Nord-Est și Centru. Domeniile farma, birotică-papetărie, producție, distribuție și comerț sunt printre cele mai interesate să ofere recompense în perioada sărbătorilor legale.

Rețeaua de parteneri

În acest moment, rețeaua de magazine partenere în care pot fi folosite tichetele și cardul Up Cadou este alcătuită din branduri sau magazine de proximitate din diverse domenii, precum IT&C, hyper- marketuri, fashion & beauty, home & deco, farmacii și clinici medicale, librării și restaurante. De altfel, utilizatorii tichetelor și cardurilor Up Cadou și-au manifestat în ultimul an preferința pentru utilizarea acestora în cadrul hypermarket-urilor, unde beneficiază de o varietate crescută de produse, dar și în magazine de mobilă, decorațiuni, electrocasnice, modă și cosmetice. 

Condițiile legale

Conform legislației în vigoare, tichetele cadou oferite angajaților sau copiilor minori ai acestora cu ocazia Sărbătorilor Pascale sunt scutite de impozit pe venit sau de plata contribuțiilor sociale obligatorii, în cuantum de până la 150 de lei. Un alt avantaj al acordării tichetelor cadou pentru salariați este deductibilitatea acestora la calculul impozitului pe profit până la 5% din fondul de salarii.Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: