Finanțe Stiri

Solutii la criza creditelor in franci

16/01/2015 < 1 min read

Solutii la criza creditelor in franci

Reading Time: < 1 minut

Socul cresterii francului elvetian ca urmare a deciziei Bancii Centrale a Elvetiei de a renunta la plafonul minim de schimb valutar se manifesta inca printre clientii bancilor din Romania care au credite in aceasta moneda. Este nevoie de solutii rapide, avand in vedere ca in 16 ianuarie, cursul franc-leu a crescut cu 15,7%, ajungand la 4,3287 la BNR, iar pe piata bancara raportata la euro a depasit 5 lei, nivel record.

Una dintre bancile care are in portofoliu clienti cu credite in moneda elvetiana, OTP Bank a anuntat ca va aplica reduceri ale marjei de dobanda, cu pana la 1.5 puncte procentuale pentru clientii cu credite in CHF cu dobanda variabila, in urma analizei istoricului fiecarui client si a conditiilor aplicabile acestuia. Reducerea este temporara, pentru o perioada de trei luni.

Clientii pot solicita aceasta facilitate pana la data de 27 februarie 2015, in unitatea in care au semnat initial contractul de credit.

OTP Bank Romania va analiza constant evolutia pietei si isi asigura clientii ca va continua sa gaseasca masuri de protectie adaptate nevoilor reale ale acestora, pentru a-i sustine in asemenea situatii neasteptate.

„Evenimentele recente care au condus la aprecierea record a francului elvetian ne determina sa reactionam rapid si sa adoptam o masura imediata de sustinere a clientilor nostri care au contractat credite in aceasta moneda. Eforturile noastre se indreapta catre protectia clientilor fata de consecintele unui mediu economic volatil. Vom analiza constant evolutia pietei si vom adopta masuri suplimentare, in cazul in care va fi necesar” a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă