Tech

Sony aduce in Romania primul televizor 4K

15 mart. 2013 2 min

Sony aduce in Romania primul televizor 4K

Reading Time: 2 minute

Sony aduce in Romania primul televizor cu rezolutie 4K, modelul BRAVIA KD-84X9005. Televizorul cu diagonala de 84” (2,13M) incorporeaza tehnologia de imagine 4K X-Reality PRO si ofera imagini impresionante, la o calitate fara precedent.

“Noul televizor BRAVIA 4K deschide atat un segment de piata, cat si o noua era in tehnologia de imagine pentru acasa. Vorbim de o tehnologie uimitoare, dezvoltatata pe baza experientei vaste pe care Sony o are in industria cinematografica, unde a lansat primul proiector comercial, urmat de prima camera video 4k,” a declarat Lucian Radulescu, Country Head  Sony pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Procesorul de imagine optimizat poate reproduce continutul HD sau Blu-ray in imagini incredibil de clare, cu rezolutie 4k. In plus, spre deosebire de ecranele Full HD de mari dimensiuni, pe noul model BRAVIA 4K privitorii nu vor sesiza pixelii, ci se vor bucura de imaginile clare, surprinzator de realiste, la un unghi de vizionare de 60 grade. De asemenea, privitorii pot sta mai aproape de ecran (la 1,5 m) la jumatatea distantei recomandata pentru televizoarele Full HD, pentru care distanta de vizionare recomandata este de trei ori mai mare decat inaltimea ecranului.

Televizorul este completat de sistemul de sunet cinematografic cu 10 boxe laterale incorporate, optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni si capabil sa redea pana la 50W. 

Revolutia 4K aduce cu sine un pachet de servicii premium. Astfel, televizorul este completat de un serviciu gratuit de livrare si instalare a televizorului, dar si de suport tehnic personalizat, in functie de caracteristicile locului in care va fi amplasat. Totodata, orice utilizator al televizorului 4K va beneficia de un serviciu de consultanta inainte de achizitie, pentru a gasi solutia optima de instalare a acestuia.

Ecranul LCD de 214 centimetri, cel mai mare ecran din clasa superioara de televizoare din industrie, are o rezolutie (3840 x 2160p) de patru ori mai mare fata de un ecran Full HD, cu 52 ppi (pixeli per inci). Sony a optimizat algoritmul “X-Reality PRO” prin adaugarea unei baze de date pentru televizoarele LCD 4K.

Aceasta optimizare a permis convertirea la rezolutia 4k a imaginilor si continutului video provenit din transmisii digitale HD sau Blu-ray.

De asemenea, privitorii se pot bucura de imagini 3D afisate pe un ecran impresionant precum cel din sala de cinema. Televizorul 4K converteste imaginile 3D Blu-ray Full HD in imagini 4K (3840 x 2160) si le afiseaza simetric pe ecran. Ochelarii 3D au un design usor si confortabil si nu au nevoie de baterii.

Noul televizor 4K dispune de tehnologiile proprietare Sony, de la prelucrarea semnalul transmis catre boxe si pana la arhitectura “Signal TO Sound”, concepute pentru a reda un sunet de o calitate inegalata.

Cele 10 boxe integrate sunt instalate pe laturile televizorului, indreptate catre privitor si este optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni. Sistemul, cu subwoofere si tehnologie S-Force Front Surround 3D, creeaza un sunet surround virtual pe 5.1 canale puternic, de 50 W. De asemenea, sistemul inglobeaza tehnologia Sony „Clear Phase” pentru reproducerea unui sunet natural, asemanator cu cel original, precum si pentru localizarea exacta a sunetului.

Televizorul BRAVIA KD-84X9005 este expus in Baneasa Shopping City, in zona food court. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: