Antreprenori by eMAG Interviuri Lifestyle

Sorina Fredholm: „Am fost mereu în căutarea unui stil de viață sănătos”

22 iun. 2020 4 min

Sorina Fredholm: „Am fost mereu în căutarea unui stil de viață sănătos”

Reading Time: 4 minute

Din pasiunea pentru un stil de viață sănătos Sorina Fredholm a lansat, împreună cu Mikael Fredholm, platforma 121tribe.com cu care și-a propus să ajute și să inspire cât mai multe persoane să pornească pe drumul către o viață mai echilibrată. La finalul lunii mai, cei doi au lansat aplicația și la nivel global, iar actualmente lucrează la dezvoltarea unor noi programe.

Sorina Fredholm ne-a oferit mai multe detalii despre aplicația 121tribe.com, dar și despre „ritualurile” pe care le-a folosit în lupta cu stresul în perioada pandemiei.

Ne poți spune câteva cuvinte despre micile „ritualuri” pe care le-ai folosit în ultimele două luni pentru reducerea stresului?

 Yoga, meditația și exercițiile de respirație au fost acele ritualuri care mi-au dau energia și echilibrul de care am avut nevoie în perioadele mai stresante. Astfel de practici creează o sinergie între corp și minte și ne mențin sănătoși fizic, mental și emoțional.

Poți împărtăși un astfel de ritual împotriva stresului cu cititorii noștri care l-ar putea aplica acasă sau de la birou în această perioadă challenging pentru noi toți?

Respirația este unul dintre cele mai bune și la îndemână instrumente împotriva stresului și a fricii. O rutină simplă de inhalare-expirație vă poate face să vă simțiți mai bine doar în câteva minute. Așezați o mână pe piept și cealaltă pe burtă. Respirați adânc prin nas, permițând diafragmei să se umfle cu suficient aer pentru a crea o ușoară senzație de expansiune în plămâni. Expirați încet. Repetați câteva minute.

Care este mixul tău de „energizante” din fiecare dimineață? De ce?

Încep de seara, cu un somn de calitate, de 7-8 ore, care îmi dictează nivelul de energie de a doua zi. Mă trezesc în jurul orei de 6:45 și primul lucru pe care îl fac este să mă hidratez. Apa, pe lângă faptul că este vitală, dacă este băută imediat după trezire, crește nivelul de eficiență al creierului, îmbunătățește metabolismul și oferă energie! Apoi urmează o sesiune de Yoga, pentru că este un mod de mișcare ușor de integrat în rutina de dimineață, care îți revitalizează întreg corpul și mintea. Apoi un smoothie verde – o variantă rapidă și versatilă de a-ți aduce un boost nutrițional în alimentația ta, încă de la micul dejun.

Poți împărtăți cu cititorii noștri câteva variante de gustări sănătoase pe care le pot prepara repede și le pot lua la birou?

Smoothie-ul este o variantă foarte ușor de preparat, plin de nutrienți și super-alimente, care te menține energizat și sătul până la prânz. O altă variantă, chiar mai rapidă, este să îți prepari un bol cu fulgi de ovăz, semințe de chia și lapte vegetal de cu seara. Iar a doua zi ai un mix gata preparat peste care doar adaugi ceva fructe de pădure, nuci, etc și pe care îl poți lua cu tine la birou.

Ce sfat ai pentru cititorii noștri care cochetează cu ideea de a adopta un stil de viață sănătos, dar nu au găsit încă motivația necesară să se apuce să facă mișcare și să mănânce mai sănătos? De ce? 

În primul rând să înceapă cu motivul din spatele acestei schimbări. Atunci când ai un sens al scopului și înțelegi de ce vrei să iei anumite decizii sau faci anumite lucruri, îți aliniezi sufletul și mintea, un aspect foarte benefic pentru reușita și sănătatea ta. Când vine vorba de o schimbare a stilului de viață, fie că vrei să renunți la zahăr, să mănânci mai multe legume sau să practici yoga, este foarte important să te ții de acest nou obicei până când devine o rutină, parte din viața ta. În opinia mea, un stil de viață sănătos este, în primul rând despre o alimentație sănătoasă, bazată pe alimente întregi, proaspete, preponderent vegetale, pline de nutrienți. Apoi, de acele câteva mici schimbări care se vor transforma, în timp, în obiceiuri.

De câți ani mănânci sănătos și cum ți-a schimbat acest obicei viața?

Am fost mereu în căutarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, dar am început să fac anumite schimbări aproximativ acum 14 ani. Primul pas a fost să renunț la carne și să adopt o dietă vegană, am descoperit pasiunea pentru gătit și treptat am adoptat și alte obiceiuri sănătoase. Alimentația pe bază de plante mi-a îmbunătățit viața în atât de multe feluri: de la mai multă energie, la un somn mai bun, piele hidratată, păr și unghii puternice, o greutate constantă. Iar în sinergie cu o practică constantă de Yoga, sunt într-o formă fizică și mentală excelentă. Iar cel mai important este că mă simt echilibrată și mulțumită cu alegerile mele.

Când și cum a luat naștere ideea din spatele aplicației 121tribe.com? Ne poți spune câteva cuvinte despre aplicație? Ce planuri de viitor ai pentru aplicație?

Aplicația s-a născut din pasiunea mea pentru un stil de viață sănătos și din motivația de a ajuta și inspira cât mai multe persoane să pornească pe drumul către o viață mai echilibrată, să își atingă obiectivele de transformare și să obțină rezultate vizibile care să le îmbunătățească viața. 

Platforma wellness 121tribe.com este un instrument puternic, prin care oferim oamenilor accesul la experți de wellness din întreaga lume, ambasadori în sănătate, sportivi, etc, care au inspirat milioane de oameni să își transforme stilul de viață, iar acum o fac prin programe interactive și ușor de implementat. La sfârșitul lui mai am lansat aplicația la nivel global și ne bucurăm de un feedback extraordinar din partea clienților. Acum suntem în procesul de dezvoltare a unor noi programe, astfel încât să putem oferi o varietate cât mai mare de experți și programe.

Interviul a fost realizat cu sprijinul Julius Meinl #ShareYourRituals

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: