fbpx
Lifestyle

În spatele ușilor închise ale Turnului Eiffel2 min

20/01/2017 2 min read

În spatele ușilor închise ale Turnului Eiffel2 min

Reading Time: 2 minute

turnulNu putem ocoli Turnul Eiffel în săptămâna în care întreaga echipă suntem în Franța. Așadar, pentru că ideea acestei ediții speciale este să dezvaluie partea nevăzută a Franței, am planificat o vizită în culisele monumentului simbol. Vă vom lua cu noi în acele încăperi care nu sunt accesibile turiștilor, prin intermediul unui live, pe care îl veți putea vedea vinerea viitoare, pe pagina noastră de facebook.

Înainte de a urca cele 1710 trepte, vom coborî dedesubtul Turnului Eiffel, unde vom vizita buncărul militar din incinta acestuia. Buncărul a reprezentat, în timpul celor două Războaie Mondiale, o stație radio a armatei franceze.

Un alt loc ascuns pentru ochii vizitatorilor obișnuiți, de pe care vom ridica vălul de mister, este camera de comandă a lifturilor hidraulice. Atât camera, cât și lifturile sunt funcționale încă de la inaugurarea din anul 1899, iar unii specialiști sunt de părere că sistemul tehnic din spatele acestor lifturi întrece sistemele electrice, caracteristice lifturilor moderne.

Vom ajunge, de asemenea, în cel mai înalt punct al Turnului, situat pe acoperișul restaurantului Jules Verne, de unde ne vom putea bucura de o priveliște uluitoare asupra orașului de pe Sena, priveliște pe care se luptă să o captureze cu aparatele foto și video fotografii și realizatorii de filme și spoturi publicitare.

Turnul Eiffel a fost inaugurat în anul 1889, cu ocazia Expoziției Universale, pentru a marca 100 de ani de la Revoluția Franceză. Fiind pentru o vreme cea mai înaltă cladire din lume, Turnul a stârnit, la început, și o serie de controverse. Reprezentanți ai boemiei franceze au fost de părere că reprezintă o construcție „odioasă”, „o pată pe frumusețea până atunci intactă a orașului”. Cu toate acestea, Turnul a devenit în scurt timp simbolul nu doar al Parisului, ci a întregii țări. Anul trecut, aproximativ 7 milioane de turiști s-au bucurat de panorama pe care o oferă.  

Foto © Giovanni Gagliardi | Dreamstime.com 

One Comment
  1. […] citeste mai mult aici […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *