Lifestyle Stiri

Ce locuinte cauta europenii?

31 aug. 2015 2 min

Ce locuinte cauta europenii?

Reading Time: 2 minute

Pentru un european, casa ideala are cel putin cinci camere, fara a lua in calcul baia, bucataria si holurile si are o suprafata de peste 130 de metri patrati

Doua treimi dintre europeni detin propria locuinta, dupa cum arata o analiza recenta a RE/MAX, care a realizat un “portret-robot” al proprietarilor de locuinte din Batranul Continent. O alta concluzie interesanta a studiului este ca europenii, pe langa o locuinta, detin si o casa de vacanta.  

Cu toate acestea, analiza RE/MAX Europa arata o diferenta foarte mare intre ceea ce reprezinta o locuinta ideala pentru fiecare din cele 16 tari analizate. Astfel, portughezii cred ca ar avea nevoie de un spatiu de 211 metri patrati, in timp ce turcii considera ca 164 de metri patrati sunt suficienti. In acelasi timp, britanicii sunt cel mai putin pretentiosi si s-ar simti confortabil chiar si intr-o locuinta de 80 de metri patrati.

“Chiar daca Romania nu a fost inclusa in analiza RE/MAX Europa, statisticile noastre interne arata ca un roman considera suficienta o locuinta cu trei camere de circa 75 de metri patrati”, spune Razvan Cuc, Director Regional la RE/MAX Romania.

Dincolo de suprafata locuintei, studiul a identificat cinci facilitati pe care o locuinta trebuie sa la aiba. Astfel, pentru 59% dintre europeni este foarte important ca in locuinta sa existe o camera de relaxare, unde nimeni sa nu ii deranjeze. In acelasi timp, 58% dintre repondenti sunt de parere ca existenta unui loc de parcare este foarte importanta, iar pentru 52% proximitatea unui parc sau zone verzi este necesara. Mai mult, jumatate dintre cei chestionati isi doresc o locuinta cu balcon, iar 44% sunt atenti, atunci cand aleg o locuinta, la distanta acesteia fata de mijloacele de transport in comun.

“In Romania, analiza noastra a aratat ca, de asemenea, romanii isi doresc toate aceste facilitati si tin cont de ele atunci cand aleg o locuinta. Ceea ce face diferenta este ca romanii nu pun asa mare accent ca restul europenilor pe existenta unui spatiu de relaxare, unde sa se poata retrage, in propria casa”, adauga Razvan Cuc.

11. How often Europeans move.nologo.pdf

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: