Finanțe Stiri

Sprijin pentru IMM-uri și companii din HoReCa. Granturi pentru panouri fotovoltaice prin programul Electric Up

4 dec. 2020 < 1 min

Sprijin pentru IMM-uri și companii din HoReCa. Granturi pentru panouri fotovoltaice prin programul Electric Up

Reading Time: < 1 minut

Programul Electric Up dedicat IMM-urilor şi domeniului HoReCa este deschis înscrierilor pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro, se arată într-un anunț al Ministerului Energiei, postat pe pagina de Facebook.

Finanțarea este dedicată întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a publicat și un ghid pentru finanţarea instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Firmele pot accesa astfel un grant de 100.000 de euro.

Scopul programului îl reprezintă creşterea gradului de utilizare a surselor regenerabile de energie și a eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului 3 IpSE IpPV propriu și livrarea surplusului în rețeaua națională de energie electrică, precum și stimularea utilizării autovehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in, dezvoltarea transportului ecologic cu emisii reduse de gaze cu efect de seră prin montarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plugin.

foto: © Temistocle Lucarelli | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: