Stiri

Vaccinare obligatorie în Rusia. Cine nu se vaccinează rămâne fără loc de muncă

24 iun. 2021 < 1 min

Vaccinare obligatorie în Rusia. Cine nu se vaccinează rămâne fără loc de muncă

Reading Time: < 1 minut

Deși nu este nici o decizie oficială la nivel înalt pentru a se institui vaccinearea obligatorie, primarul Moscovei a luat decizia de a impume imunizarea pentru toți angajații din sectorul serviciilor publice.

Vor fi restricții în Moscova care intră în vigoare din data de 28 iunie. Doar persoanele care fac dovada vaccinării vor putea să meargă la restaurant. În acest timp, cel puțin 60% din angajații serviciilor din oraș vor trebui vaccinați.
Toată lumea va putea fi verificată cu un cod QR care confirmă vaccinarea.

Începând cu 28 iunie, toate cafenelele și restaurantele din Moscova vor servi doar clienții care au fost vaccinați, au avut COVID-19 în ultimele șase luni sau au un test negativ făcut de cel mult 78 de ore.
Potrivit decretului primăriei, angajații din sectorul serviciilor trebuie să facă prima doză de vaccin până la 15 iulie și a doua doză până la 15 august.

Sunt obligați să se vaccineze toți angajații din comerțul cu amănuntul, saloane de înfrumusețare, cluburi de fitness, curățenie, servicii de alimentație și catering, oficii poștale, bănci, educație, sănătate, servicii sociale și instituții culturale.

Chiar dacă vaccinarea rămâne voluntară în Rusia, lucrătorii din domeniul serviciilor din Moscova riscă să-și piardă locul de muncă dacă decid să nu facă vaccinul.

Cozi uriașe la centrele de vaccinare

Rușii au așteptat până în ultimul moment și s-au așezat la cozi uriașe la centrele de vaccinare din Capitală, tocmai pentru a se putea imuniza în timpul scurt pe care il mai au până la data de 15 iunie.

Un sondaj al site-ului de angajări SuperJob publicat joi arată că 6 din 10 moscoviți sunt împotriva restricțiilor impuse în cafenele și restaurante.

Varianta Delta a coronavirusului face ravagii în Rusia. Spitalele au raportat joi peste 8.500 de noi infecții și 92 de decese doar în Capitala Rusiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: