Antreprenori by eMAG Stiri Tech

Startup-ul românesc .lumen în finala Cisco Global Problem Solver Challenge 2021

3 iun. 2021 < 1 min

Startup-ul românesc .lumen în finala Cisco Global Problem Solver Challenge 2021

Reading Time: < 1 minut

Startup-ul .lumen, ce creează sisteme de asistență pentru nevăzători, se numără printre cei 42 de finaliștii ai prestigioasei competiții Global Problem Solver Challenge 2021, organizată de către Cisco.

Competiția premiază antreprenorii ce rezolvă marile probleme ale lumii, într-un mod benefic pentru societate. În trecut, competiția a fost câștigată de proiecte ce aduceau soluții noi pentru cancerul cervical, extincția albinelor sau lipsei de apă potabilă în multe regiuni ale lumii.

Din 1.745 startup-uri înscrise, echipa .lumen se află la un pas de premiile ce valorează, în total, 1 milion de dolari. Împreună cu alte 41 de echipe, .lumen concurează pentru unul dintre cele 20 de premii, cât și pentru premiul cel mare, în valoare de 250.000 de dolari. Cisco oferă și premii speciale, cum ar fi cele pentru utilizarea etică de inteligență artificială sau de incluziune digitală.

De asemenea, .lumen concurează și la premiul publicului, ce necesită voturile cititorilor pe platforma Cisco Global Problem Solver.

.lumen este un startup românesc ce creează sisteme de asistență pentru nevăzători. În lume sunt peste 40 de milioane de nevăzători, și cu toate progresele tehnologiei, cea mai avansată soluție pentru mobilitatea lor a rămas câinele ghid. Însă la nivel global există doar 28.000 câini ghizi.

Ochelarii .lumen aduc aceleași beneficii precum un câine ghid, dar într-un pachet scalabil, care este o soluție viabilă pentru restul de 39.980.000 nevăzători ce nu beneficiază de un sistem avansat de mobilitate.

Cornel Amariei, fondatorul startup-ului românesc .lumen, ce creează sisteme de asistență pentru nevăzători, este primul român laureat în celebrul ”Global Business Hall of Fame”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: