Lifestyle Stiri

Stima de sine și dantura la români

15 mart. 2021 2 min

Stima de sine și dantura la români

Reading Time: 2 minute

Sănătatea orală influențează stima de sine și starea de spirit, 96% dintre românii din mediul urban considerând că o bună sănătate orală contribuie la o mai bună stimă de sine, potrivit unui studiu Philips „Evoluția sănătății orale în pandemie”. Mai mult decât atât, când vine vorba despre aprecierea celor din jur, 72% dintre românii mulțumiți de sănătatea lor dentară se simt apreciați, dar procentul scade semnificativ până la 52% în cazul persoanelor care nu se bucură de o sănătate orală satisfăcătoare.

Spălatul pe dinți, cu folos

Studiul Philips a fost realizat împreună cu compania de cercetare Cult Market Research și expune, de asemenea, faptul că 57% dintre români au acordat, în ultimul an, mai multă atenție modului de a se spăla pe dinți. În plus, 90% dintre respondenți consideră că zâmbetul lor ar putea fi îmbunătățit, iar 7 din 10 participanți la studiu cred că ar avea de câștigat pe plan social și profesional dacă și-ar putea îmbunătăți sănătatea orală, ceea ce accentuează faptul că îngrijirea corespunzătoare a danturii are un impact direct asupra stării de spirit personale și a stimei de sine.  

Dantura la control

Studiul realizat de Cult Market Research la cererea Philips relevă o serie de aspecte ale sănătății orale și rutinei de îngrijire dentară pe care o au românii:

  • 43% dintre respondenți nu au mers deloc la stomatolog în ultimul an, iar 53% dintre aceștia au menționat că au evitat vizitele la dentist pentru a nu se infecta cu noul Coronavirus
  • 57% dintre participanții la studiu au acordat, în ultimul an, mai multă atenție modului de a se spăla pe dinți
  • 90% dintre respondenți cred că zâmbetul lor ar putea fi îmbunătățit
  • 70% dintre participanții la studiu cred că ar avea de câștigat pe plan social și profesional dacă și-ar putea îmbunătăți sănătatea orală
  • 64% dintre respondenți sunt îngrijorați de aspectul danturii atunci când zâmbesc
  • 31% dintre respondenți merg la dentist doar atunci când apare o problemă urgentă

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: