BizRemote by certSIGN Stiri

STUDIU: Ce fac românii în izolare

21 apr. 2020 2 min

STUDIU: Ce fac românii în izolare

Reading Time: 2 minute

Pentru jumătate dintre români autoizolarea și petrecerea timpului la domiciliu sunt o experiență plăcută. Aproape 50% dintre aceștia citesc cărți și peste 30% urmăresc filme online. Totuși, pentru 1 din 5 români aceasta s-a dovedit a fi însă o experiență neplăcută.  

Un studiu realizat de firma de cercetare IRES și dat astăzi publicității arată că 6 din 10 români au stat acasă cu partenerii de viață, 4 din 10 cu copii, 1 din 5 cu părinții, în timp ce 12% au stat singuri și tot același procent cu animalele de companie. Sondajul a urmărit să surprindă în ce mod restricțiile de mișcare impuse de starea de urgență au influențat relațiile românilor cu membrii familiilor lor și apropiații, dar și să evalueze comportamentul românilor pe durata în care au rămas la domiciliu. Din studiul IRES aflăm care sunt activitățile de zi cu zi ale românilor în această perioadă și care sunt proportțiile în care fac aceste activități.

Astfel, pentru moment, pentru 7 din 10 români relațiile cu ceilalți membri ai familiei, cu care au petrecut timp în această perioadă, au rămas neschimbate. Potrivit studiului, în topul activităților din izolare ale românilor sunt vorbitul la telefon (95%) și privitul la televizor (90%). 7 din 10 participanți la studiu au precizat că au petrecut timp de calitate cu membrii familiei și tot atâția au navigat pe internet.

Aproape jumătate dintre români (45% dintre participanții la studiul IRES) au citit cărți, iar 43% declară că au făcut activități în gospodărie pe care în mod normal nu le realizează. Mai mult, 35% spun că au făcut planuri pentru reamenajarea locuinței, 31% se uită la filme online sau pe diferite platforme de streaming, 29% recunosc că au dormit mai mult decât de obicei și 26 de procente au gătit mai mult decât în mod normal.

Dacă 18% dintre românii intervievați lucrează de acasă, sunt însă și participanți la studiu care, în această perioadă, își fac planuri pentru o carieră sau proiecte de viitor (32% dintre respondenți).

Foto: © Joana Lopes | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: