Companii Stiri

Talent grecesc in piesa EVERNESS

15 dec. 2015 2 min

Talent grecesc in piesa EVERNESS

Reading Time: 2 minute

Casa Metaxa a prezentat recent, cea mai noua asociere artistica dintre METAXA AEN si Dimitris Tsigos, un cunoscut designer grec. Astfel, ia nastere creatia EVERNESS, o piesa de colectie conceputa de artist ca expresie vizuala menita sa surprinda esenta AEN.

AEN, a carei denumire in greaca inseamna “pentru totdeauna” este poate una dintre cele mai pretioase bauturi originare din Grecia. Doar 1888 de decantoare au fost create pentru a pastra aceasta bautura, replicand astfel anul in care a inceput sa se scrie istoria METAXA.

“Nu vom scoate mai mult lichid din Butoiul Nr. 1”, declara maestrul Metaxa Costas Raptis. Casa Metaxa va acorda privilegiul de a face parte dintr-un cerc restrans de pasionati si de a fi unul dintre putinii cunoscatori care vor aprecia aceasta bautura unica.

La fel ca si AEN,  Dimitris Tsigos s-a nascut in Grecia. De-a lungul tineretii, artistul si-a cultivat o mare dragoste pentru orasul sau natal, dar si pentru arta, invatand de la bunicul sau sa mestereasca obiecte manual. Dupa terminarea cursurilor Scolii de Arhitectura in Londra isi incepe o cariera internationala, in Londra si New York. Revenit in Grecia, lanseaza biroul de arhitectura Omniview design, alaturi de fratele sau.

“Povestea Casei Metaxa, care a pornit din coltul acesta de lume si a ajuns sa isi castige faima si recunoasterea la nivel mondial este remarcabila, in contextul lumii contemporane”, spune artistul.

Colaborarea sa cu METAXA a venit in mod firesc. Dimitris Tsigos a acceptat provocarea de a crea o transpunere artistica pentru AEN, simtindu-se inspirat de povestea Casei Metaxa si astfel sculptura EVERNESS a devenit intruparea acestui elixir.

Obtinuta dintr-un amestec de mai bine de 200 de distilate diferite maturate timp de optzeci de ani intr-unul dintre butoaiele originale provenite de la prima distilerie a Casei Metaxa din Pireu, METAXA AEN reprezinta un tribut adus lui Spyros Metaxa. Aromele  complexe, sofisticate, cu note de stejar si fructe uscate sunt potentate de perioada lunga de maturare, iar decantorul realizat in editie limitata din Cristal de Sèvres face ca experienta savurarii unui pahar de METAXA AEN sa fie una cu adevarat speciala.

Considerata o piesa de colectie, sculptura realizata de Tsigos poate fi personalizata la cerere. Pentru detalii contactati Casa Metaxa la adresa de email: aen-metaxa@metaxa.com. Decantorul individual METAXA AEN il puteti gasi pe site-ul www.beicevrei.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: