Stiri Business Companii

TAROM va primi ajutor financiar din partea statului român în valoare de peste 95,3 mil. euro

29 apr. 2024 < 1 min

TAROM va primi ajutor financiar din partea statului român în valoare de peste 95,3 mil. euro

Reading Time: < 1 minut

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, va primi un ajutor financiar din partea statului român, în valoare de aproximativ 95,3 milioane de euro.

Plan aprobat de CE

Ajutorul financiar a fost aprobat de Comisia Europeană cu scopul de a restabili viabilitatea companiei pe termen lung, fără a afecta piața competițională, se arată într-un comunicat TAROM. Din valoarea acestuia 49,53 milioane euro reprezintă ajutorul individual de salvare aprobat de Comisie în februarie 2020 în anul 2020 (la care se adaugă dobânzile aferente) iar aproximativ 45,77 milioane de euro sunt o injecție de capital.

Obiectivul ajutorului financiar este de a oferi conectivitate regională cetățenilor români și companiilor din România. Totodată, ajutorul financiar este unul echilibrat, în condițiile în care TAROM are o contribuție proprie semnificativă în planul de redresare, de aproximativ 77,66 milioane de euro, declară reprezentanții TAROM.

Planul de redresare al Tarom

Planul de redresare vizează patru mari piloni de acțiune:

  • Înnoirea flotei de aeronave
  • Creșterea eficienței comerciale prin optimizarea rutelor de zbor și adaptarea politicilor comerciale
  • Creșterea eficienței organizaționale, prin reorganizarea proceselor, reconfigurarea activităților de mentenanță a aeronavelor, digitalizarea companiei și restructurarea funcțiilor suport. Astfel, serviciile furnizate se vor moderniza și vor avea o abordare centrată pe client, concentrându-se pe obținerea de venituri suplimentare durabile.
  • Optimizarea costurilor, prin îmbunătățirea utilizării resurselor.
Array

Articole pe aceeași temă: