Tech BizRemote by certSIGN

Tehnologia din Formula 1 ajută la protejarea medicilor în lupta contra COVID-19

19 iun. 2020 2 min

Tehnologia din Formula 1 ajută la protejarea medicilor în lupta contra COVID-19

Reading Time: 2 minute

Oxford Box este un nou tip de scut aerosol proiectat de inginerii din Formula 1 pentru îmbunătățirea tratamentului pacienților COVID-19 și pentru siguranța personalului clinic, care tocmai a fost aprobat pentru utilizare într-unul dintre spitalele britanice importante.

Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust este de părere că noua Oxford Box ar putea marca o descoperire semnificativă în tratamentul pacienților COVID-19 în cadrul celor patru spitale ale sale.

Concepută pentru a menține în siguranță personalul de prim rang în timpul intubării pacienților, Oxford Box a fost dezvoltat de companile din rețeaua Silverstone Technology Cluster (STC), printre care Enovation Consultancy Ltd și compania de inginerie pentru motorsport One Group Engineering. STC a solicitat finanțare guvernamentală prin intermediul Innovate UK.

La realizarea acestei inovații au participat și echipa de Formula 1 Renault DP World, care a contribuit prin cunoștințele avansate din zona de mecanica numerică a fluidelor (computational fluid dynamics – CFD), precum și centrul OxSTaR (Oxford Simulation, Teaching & Research) din cadrul Universității Oxford.

„Am modelat viteza, direcția și fluxul de aer așa cum o facem în Formula 1 și astfel am putut propune cea mai bună plasare, dimensiune și formă a cutiei pentru a găsi un nivel de protecție de aproape 100% pentru tratamentul medicamentos. Modelele au fost dificil de stabilit, dar aplicând principiile pe care le-am urma în dezvoltarea unei mașini, am putut îmbunătăți protecția și dezvoltarea condensului de la luni la săptămâni”, a declarat Paul Cusdin, directorul pentru CFD din cadrul echipei de Formula 1 Renault DP World.

Oxford Box cântărește doar 7 kg și are un profil plat, care permite dispozitivului să fie realocat rapid în caz de urgență, depozitat cu ușurință și sterilizat mai eficient.

„Credem că Oxford Box este cel mai bun scut de aerosoli disponibil. Suntem convinși că va fi folosit dincolo de pandemia COVID-19. Este unic pentru că este complet pliabil, ușor de depozitat – spațiul este un lucru prețios în spitale – și este mult mai ușor de curățat decât alte dispozitive similare care sunt dezvoltate, ceea ce ajută enorm la controlul infecțiilor”, spune Bianca Tingle, consultant anestezist la OUH, care a participat la proiectarea și realizarea dispozitivului.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: