Stiri Tech

Telefonul, hotspot pentru internet fara riscuri

3 sept. 2015 < 1 min

Telefonul, hotspot pentru internet fara riscuri

Reading Time: < 1 minut

Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm iti arata cum sa iti folosesti telefonul ca hotspot pentru Internet si care sunt conditiile pentru ca acest lucru sa poata fi realizat.

Partajarea de Internet sau tethering-ul este o functie care este disponibila pe majoritatea smartphone-urilor. Asadar, trebuie in primul rand sa te asiguri ca acesta are posibilitatea de a crea un hotspot mobil. Apoi, trebuie pornita conexiunea de date mobile.

”La telefoanele cu Android, partajarea de Internet se poate activa din setarile de conexiune sau WiFi, aici gasindu-se functia Tethering si hotspot mobil. Odata activata aceasta functie, conexiunea de Internet va fi partajata catre alte dispozitive prin WiFi”, explica Marius Boca, ThePhoneGeeks.

Specialistii recomanda setarea unei parole pentru a va asigura ca hotspot-ul creat este unul privat si niciun alt dispozitiv cu WiFi nu se va putea conecta la acest hotspot, mai ales ca orice dispozitiv conectat prin Internet sharing la telefon va consuma din datele mobile.

”Este foarte important sa aveti un plan tarifar care sa includa si trafic 3G sau 4G, in caz contrar tethering-ul va genera costuri suplimentare”, subliniaza Marius Boca.

Echipa ThePhoneGeeks recomanda sa dezactivati toate actualizarile de sistem sau download-urile in asteptare pe calculator, astfel incat acestea sa nu ingreuneze viteza de transfer si nici sa nu existe riscul epuizarii traficului.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: