BizRemote by certSIGN Companii CSR Stiri

Nestlé își unește forțele cu Crucea Roșie

15 apr. 2020 2 min

Nestlé își unește forțele cu Crucea Roșie

Reading Time: 2 minute

Nestlé Romania alocă fonduri pentru achiziționarea a 100.000 de măști de protecție pentru sistemul medical. În plus, peste un milion de porții de produse alimentare – cafea, dulciuri, cereale de mic dejun, supe și tăiței au fost trimise deja către partenerii sociali pentru distribuire pe plan național.

Acestea vor fi direcționate către persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare la domiciliu, în centre de plasament sau cămine pentru bătrâni, precum și familiilor nevoiașe din zonele cele mai expuse la răspândirea virusului COVID-19, precum localitățile de frontieră.

„Într-un context dificil, ce pune la grea încercare sistemele de sănătate ale lumii, ce generează presiune socială și ne izolează unii de alții, este poate mai important ca niciodată să înțelegem importanța implicării colective, pentru a susține lupta împotriva COVID – 19. Chiar dacă suntem izolați, suntem împreună în această luptă și ne dorim să sprijinim eforturile eroilor din prima linie, și să ne asigurăm, totodată, că, împreună, putem contribui la un viitor mai bun pentru comunitățile aflate în nevoie”, a spus Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

La nivel internațional, Nestlé lucrează cu medici specialiști în vederea dezvoltării de alimente potrivite din punct de vedere nutrițional, pentru a fi utilizate în timpul tratamentului pentru COVID-19. De asemenea, o parte din produsele Nestlé sunt redirecționate către bănci de alimente și alte organizații responsabile, pentru a fi livrate către persoanele în situații dificile.

Compania a dezvoltat un parteneriat internațional cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cu scopul combaterii efectelor coronavirusului, la nivel global. Nestlé a alocat la nivel global 10 milioane CHF pentru implementarea imediată a măsurilor menite să vină în sprijinul comunităților afectate de pandemie. În același timp, cu ajutorul Federației, compania donează alimente, produse de nutriție medicală și apă îmbuteliată către persoanele în situații de necesitate.

A fost demarat și un program global dedicat angajaților Nestlé, potrivit căruia toate donațiile angajaților către Crucea Roșie vor fi dublate de către grupul Nestlé.

Credit foto: ID 149845303 © Alexey Novikov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: