Companii Stiri

Telekom Romania va investi 160 mil. euro in 2015

12 mart. 2015 2 min

Telekom Romania va investi 160 mil. euro in 2015

Reading Time: 2 minute

Dupa ce a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 1,02 miliarde de euro, Telekom anunta ca va investi in Romania peste 160 de milioane de euro in dezvoltarea infrastructurii de comunicatii

„O parte din acest buget va veni din exploatarea activelor colaterale, precum portofoliul imobiliar si vechea infrastructura de cupru, care vor genera capitalul necesar pentru indeplinirea acestui obiectiv. Practic, in 2015, fiecare metru de tehnologie veche valorificata, precum cuprul, va fi transformat intr-un altul nou, modern, precum tehnologia FTTH”, a declarat Nikolai Beckers, CEO al grupului de companii Telekom Romania.

Compania se va concentra in acest an pe ofertele integrate fix-mobil. De la lansarea brandului T si pana la sfarsitul lunii decembrie 2014, Telekom Romania a castigat 46.000 de clienti pentru pachetele sale convergente fix-mobil.

„Vom imbunatati procesele, vom extinde oferta de produse si ne vom asigura ca le vom oferi clientilor nostri de pachete fix-mobil cel mai bun si mai rapid serviciu in call center. In curand, acesti clienti vor fi preluati in call center in mai putin de 10 secunde”, a declarat Nikolai Beckers.

Compania va continua migrarea la IP a clientilor actuali si va continua extinderea retelei bazate pe fibra optica (FTTH/FTTB). Numarul estimat de locuinte acoperite cu fibra optica pana la finalul anului este de un milion, in timp ce pana la finalul anului 2016 acoperirea va atinge 2 milioane de gospodarii. Pe segmentul mobil, acoperirea 4G se va dubla pana la finalul anului.

In zona B2B, companiile vor beneficia, pe langa portofoliu complet de solutii fixe si mobile, aplicatii si solutii IT integrate, solutii de cloud si M2M. Una dintre noutatile din 2015 va fi Cloud VPN, un serviciu pentru retele virtuale private, lansat luna aceasta in premiera de Deutsche Telekom in Croatia, Ungaria si Slovacia.

In 2014, Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) a realizat venituri de 609 milioane de euro si un profit operational de 160 milioane de euro. Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) a avut venituri de 439 de milione de euro si un profit operational de 106 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: