Business Companii Stiri

10 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice

09/09/2020 < 1 min read

10 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice

Reading Time: < 1 minut

OMV Petrom și Enel X România vor instala, în următoarele luni, în stațiile de distribuție a carburanților din rețelele OMV și Petrom, 10 stații de încărcare rapidă pentru automobilele electrice. Acestea vor fi instalate în stații de carburanți din rețeaua OMV și Petrom, acoperind o distanță de aproximativ 380 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta orașe din estul, centrul și vestul țării.

Toate stațiile de reîncărcare pentru mașini electrice instalate în cadrul parteneriatului vor avea o putere disponibilă de minimum 50 kW, iar un ciclu de încărcare pentru 80% din capacitatea bateriei unui autovehicul se va putea efectua în aproximativ 25 de minute.

OMV Petrom este prezent pe piața de distribuție de carburanți în România, Moldova, Bulgaria și Serbia, cu o rețea de 802 stații de alimentare sub mărcile OMV și Petrom.

Ponderea autoturismelor electrice și hibride noi în totalul pieţei auto locale s-a situat, în prima jumătate a acestui an, la 3%, conform datelor statistice oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă