Companii Stiri

TeraPlast devine unic proprietar al Wetterbest

23 ian. 2020 < 1 min

TeraPlast devine unic proprietar al Wetterbest

Reading Time: < 1 minut

Producătorul român de materiale de construcții, TeraPlast, a preluat și ultimul pachet de acțiuni de 1% al Wetterbest, producătorul de sisteme complete pentru acoperișuri, investiția totală în participația de 100% depășind pragul de 17 milioane euro.

În ianuarie 2018, Grupul TeraPlast deținea pachetul majoritar de 67% al Wetterbest, achiziția debutând încă din 2017. În luna mai 2019, participația TeraPlast în Wetterbest s-a ridicat până la 99%.

“Wetterbest a beneficiat de unele dintre cele mai mari investiții din Grupul TeraPlast în ultimii 3 ani. Odată cu noua unitate de producție și achiziția Cortina, pentru care am primit de curând avizul favorabil din partea Consiliului Concurenței, avem condiții identice cu cei mai mari jucători din Europa pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare pentru 2020”,  a declarat Marian Pîrvu, Director General, Wetterbest.

În septembrie 2019, Wetterbest a preluat în totalitate Cortina WTB, producător și distribuitor de țiglă metalică din zona Olteniei, în urma acestei tranzacții Wetterbest majorându-și participația de la 51%, cât deținea din capitalul companiei, la 100%. Tranzacția a primit avizul favorabil al Consiliului Concurenței.

În cadrul unui proiect de investiții care a debutat în iulie 2018, Wetterbest a investit 8,4 milioane euro pentru o nouă facilitate de producție, relocarea urmând a fi finalizată până la începutul sezonului 2020.

În primele nouă luni din 2019, afacerile Wetterbest au avut o creștere de 22%, până la 202 milioane lei, în timp ce EBITDA a avansat cu 10%, depășind 13,5 milioane lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: