Companii CSR Stiri

Tetra Pak: 500 de miliarde de ambalaje certificate FSC

11 sept. 2019 2 min

Tetra Pak: 500 de miliarde de ambalaje certificate FSC

Reading Time: 2 minute

Tetra Pak, lider mondial în soluții de procesare și ambalare a produselor alimentare, a livrat la nivel global mai bine de 500 miliarde de ambalaje certificate cu sigla Forest Stewardship Council (FSC). Astfel, compania reușește să promoveze o utilizare responsabilă a resurselor și contribuie la economia circulară cu emisii reduce dedioxid de carbon.

În urmă cu 12 ani Tetra Pak a lansat, împreună cu rețeaua de magazine J Sainsbury, primul ambalaj certificat FSC. De atunci numărul de ambalaje de carton cu sigla FSC a crescut constant în fiecare an, iar ritmul de creștere s-a accelerat în ultimii trei ani.

“Colaborarea este un factor cheie pentru a genera sustenabilitate de-a lungul lanțurilor de aprovizionare, iar în Europa de Sud-Est, ca și în întreaga lume, Tetra Pak colaborează îndeaproape cu consumatorii pentru a crește gradul de certificare FSC. În ultimul an, 86% din ambalajele noastre livrate în România au fost ambalaje certificate FSC, marcând o creștere semnificativă față de anii anteriori și aducându-ne cu un pas mai aproape de obiectivul nostru de a furniza 100% ambalaje certificate FSC”, a spus Dina Epifanova, Customer Sustainability Expert, Tetra Pak.

Studiul comandat de Tetra Pak în primul trimestru al anului în curs, Tetra Pak Environment Research 2019, a evidențiat că gradul de cunoaștere a siglei FSC în rândul consumatorilor a crescut semnificativ în Tailanda, Arabia Saudită, Rusia, Brazilia și Africa de Sud. Marea Britanie se situează pe locul 1, 65% dintre consumatori recunoscând simbolul FSC.

Tetra Pak semnalează că există o tendință de creștere continuă a interesului consumatorilor față de problemele de mediu, unul din doi consumatori căutând în prezent sigle de certificare ecologică pe produsele pe care le cumpără.

Consumatorii care caută sigle de certificare ecologică atunci când cumpără un produs sunt în continuă creștere, de la 37% în 2013 la 54% în 2019, potrivit studiului Tetra Pak Environment Research 2019.

“Dat fiind că am obținut certificarea întregului lanț de custodie pentru toate operațiunile noastre, putem furniza ambalaje certificate FSC de oriunde din lume. Schimbările climatice și limitarea resurselor au un impact considerabil asupra societății și asupra industriei alimentare. FSC sprijină direct administrarea sustenabilă a pădurilor, așa cum este prevăzută în Obiectivul 15 de Dezvoltare Durabilă (ODD 15), contribuind de asemenea și la măsuri privind celelalte 14 ODD. În continuare ne vom asigura că fiecare furnizor se angajează să crească și să mențină gradul de certificare FSC la peste 70%”, a declarat Mario Abreu, vicepreședinte sustenabilitate, Tetra Pak.

Sigla FSC este recunoscută drept cel mai înalt standard global de certificare pentru managementul pădurilor oferind  posibilitatea consumatorilor de a aleage branduri care sunt angajate în sprijinirea administrării sustenabile a pădurilor. Aproape o tremie dintre consumatori, 30% dintre aceștia au văzut sau au auzit despre eticheta FSC.

Mai multe detalii se regăsesc aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: