Business Stiri Tech

ThinkShield for Mobile – securitate avansată pentru utilizatorii de business

17 nov. 2020 2 min

ThinkShield for Mobile – securitate avansată pentru utilizatorii de business

Reading Time: 2 minute

Motorola dezvoltă oferta de servicii pentru companii prin introducerea unor opțiuni avansate de securitate reunite sub programul „ThinkShield for mobile”, conceput ca răspuns la frecvența în creștere a atacurilor destinate dispozitivelor mobile. Programul se adresează utilizatorilor de business și este o extensie a portofoliului Lenovo ThinkShield pentru a echipa smartphone-urile din portofoliul Motorola.

Prin acest program, Motorola oferă o gamă de soluții, resurse și investiții prin care companiile au acces la opțiuni esențiale pentru securizarea dispozitivelor mobile. În același timp, Lenovo furnizează peste 30% dintre computerele pentru mediul de business vândute în întreaga lume. 

Patru opțiuni esențiale

ThinkShield for mobile oferă patru opțiuni esențiale:

 1. Clean OS – prin furnizarea uneia dintre cele mai pure versiuni de Android și limitarea aplicațiilor preîncărcate și a nivelurilor complexe de UI, Motorola reduce potențialul de vulnerabilitate al dispozitivelor sale mobile.
 1. Securitate prin design – mai multe etape de securitate construite pe:
 • Securitate de platformă la standarde globale încorporată în toate dispozitivele Motorola. În plus față de securitatea și politicile de bază ale Android, Motorola integrează funcții de securitate în hardware-ul său (precum Hardware Based Revocation, Hardware Root of Trust, Unlocked Bootloader Fuse etc.) și creează un flux sigur prin securitatea sistemului (inclusiv Code Signing, Tamper Proof Identity, Secure Boot și alte caracteristici).
  • Capacitatea de a proteja dispozitivele împotriva atacurilor de tip malware, phishing și a atacurilor de rețea prin soluții de apărare bazate pe inteligență artificială.

 

 1. Gestionare flexibilă – ușurință în implementare și gestionare prin soluții și parteneriate cheie, precum:
  • Înregistrare virtuală pentru o integrare rapidă și ușoară a dispozitivelor companiei.
  • Certificări și parteneriate cu furnizorii de soluții de endpoint management.
  • O suită de servicii îmbunătățite, inclusiv asistență dedicată pentru companii.
 1. 4. Abordare end-to-end – protecție completă pe tot parcursul ciclului de viață al produsului prin intermediul unor facilități precum:
  • Programul Trusted Supplier – program de top în industrie, conceput pentru a garanta că fiecare furnizor îndeplinește standardele ridicate de securitate cerute de clienții Motorola.
  • Secure Factory Provisioning – un set de procese robuste pentru furnizarea în siguranță a cheilor de securitate, a certificatelor și datelor pentru fiecare dispozitiv.

Oe lângă un portofoliu extins de dispozitive înregistrate Android Enterprise Recommended, fiecare smartphone Motorola va include serviciul „ThinkShield for mobile”. În lunile următoare, acesta va fi introdus pe toate dispozitivele, iar compania va lansa noi modele cu funcții suplimentare pentru a răspunde cerințelor utilizatorilor din mediul de business.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: