Business Stiri Tech

ThoughtWorks cumpără Gemini Solutions

15 ian. 2021 2 min

ThoughtWorks cumpără Gemini Solutions

Reading Time: 2 minute

ThoughtWorks, o companie globală de consultanță software, a anunțat astăzi că a încheiat un acord pentru a achiziționa Gemini Solutions, o companie de dezvoltare software și de servicii de consultanță, având centrul de dezvoltare în România.

Încheierea achiziției va rezulta în înființarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Achiziția va consolida fundația companiei ThoughtWorks și va contribui la extinderea la nivel european. Echipa va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

170 de angajați la București

Fondată în 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley și având activitatea principală în România, Gemini Solutions este dedicată furnizării de servicii de dezvoltare de produse software. Astăzi, echipa Gemini Solutions are peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software.

Suntem încântați că Gemini Solutions se va alătura familiei ThoughtWorks. Echipa va reprezenta o parte esențială a planurilor de extindere atât internaționale, cât și europene ale ThoughtWorks. Am căutat un partener premium care să contribuie la creșterea capacității noastre de livrare nearshore, în special în Europa, iar Gemini Solutions este o potrivire perfectă”, a declarat Șerban Țîr (foto), anterior  Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions și viitor Director General al ThoughtWorks România.

Această achiziție va îmbunătăți capacitatea ThoughtWorks de a sprijini și a deservi clienții, în special în Europa. Echipa Gemini Solutions aduce cu ea o bogată experiență în IoT, big data, AI, data science, mobilitate și cloud, care va spori și va consolida oferta ThoughtWorks în acest domeniu.

Se preconizează că tranzacția se va finaliza în ianuarie 2021, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de încheiere a tranzacției. Detaliile financiare ale tranzacției sunt confidențiale.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: