Tech

TikTok donează 250 mil. $ pentru eforturile contra pandemiei de COVID-19

13 apr. 2020 2 min

TikTok donează 250 mil. $ pentru eforturile contra pandemiei de COVID-19

Reading Time: 2 minute

Compania din spatele popularei aplicații mobile TikTok va aloca peste 250 de milioane de dolari pentru doctorii, personalul medical și educatorii din prima linie, dar și comunitățile locale grav afectate de pandemia de COVID-19.

În plus, TikTok va oferi spațiu publicitar de 25 de milioane de dolari organizațiilor care doresc să transmită informații cruciale legate de sănătatea publice, dar și spații publicitare 100 de milioane de dolari pentru companiile care încearcă să se repună pe picioare, potrivit unei postări pe blogul oficial al aplicației, semnate de Alex Zhu, președintele TikTok.

Suma de 250 de milioane de dolari este împărțită în trei direcții: TikTok Health Heroes Relief Fund, TikTok Community Relief Fund și TikTok Creative Learning Fund.

TikTok Health Heroes Relief Fund primește cea mai mare alocare, de 150 de milioane de dolari, pentru a ajuta doctorii și personalul medical care luptă contra noului coronavirus. Din această sumă, 15 milioane de dolari sunt donate Fundației CDC și 10 milioane de dolari Fondului de Solidaritate COVID-19 al Organizației Mondiale a Sănătății.

TikTok va dubla donațiile făcute de angajații săi către organizații precum Crucea Roșie și Direct Relief. De asemenea, compania va colabora cu parteneri globali și locali pentru a distribui măști și echipament de protecție către spitale din India, Indonezia, Italia, Coreea de Sud și SUA.

TikTok Community Relief Fund include fonduri de 40 de milioane de dolari către organizații locale care se ocupă de grupuri reprezentative pentru comunitatea utilizatorilor TikTok (muzicieni, artiști, asistenți, profesori și familii). Alte 10 milioane dublează donațiile făcute de comunitatea TikTok în spirijinul comunităților locale.

TikTok Creative Learning Fund oferă burse în valoare totalî de 50 de milioane de dolari pentru educatori și profesori, experți și organizații nonprofit care oferă servicii de educație la distanță.

TikTok este deținută de compania chineză ByteDance, aflată pe locul 2 în cel mai recent top global al celor mai valoroși unicorni. Valoarea ByteDance este estimată la 75 de miliarde de dolari. Aplicația este o rețea socială bazată pe clipuri video de scurtă durată.

Foto: © Bigtunaonline | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: