Analize Business Tech

Work From Home este noua normalitate și va continua și în 2021

19 oct. 2020 2 min

Work From Home este noua normalitate și va continua și în 2021

Reading Time: 2 minute

Adoptarea lucrului la distanță (numit generic “Work From Home”, dar care poate avea loc din oricare colț al lumii, cu condiția accesului la echipamentele și infrastructura IT necesare) reprezintă, astăzi, o normalitate pentru 80% dintre companiile globale, în contextul crizei coronavirusului, arată cel mai recent studiu al companiei de consultanță PwC, realizat pe un eșantion de 300 de organizații la nivel global, publicat zilele trecute. Munca remote, implementată în ultimele luni, în numeroase domenii de activitate, ca urmare a restricțiilor sanitare, de distanțare socială și de circulație, a devenit o certitudine care a fost îmbrățișată de mulți angajați, dar și de angajatori, deopotrivă.

Vechiul normal nu mai există

Potrivit PwC, peste 50% dintre companiile participante la sondajul global au creat și implementat, în tot acest timp, o politică de work from home. Din restul – de 47% – mai mult de jumătate anticipează că au în plan să introducă această politică de lucru până la sfârșitul acestui an sau au de gând să o îmbunătățească.

 “Vechiul normal nu mai există și nu va mai exista în următorii doi-trei ani. Cu cât companiile și managerii înțeleg mai bine acest aspect, cu atât mai repede vom reuși să ne asumăm și să ne obișnuim cu noua normalitate. Pandemia a schimbat numeroase lucruri, la nivel mondial, începând cu modalitatea de lucru, obiceiurile de consum, nivelul de trai, a stimulat creativitatea în numeroase domenii și a generat transformări rapide în industrii în care operațiunile nu se puteau opri. Trebuie să fim conștienți de toate aceste lucruri și să percepem noua realitate ca fiind viitorul nostru din următorii ani. Cred că toate companiile, de la cele mai mici, ar trebui să se asigure că le pot asigura angajaților condițiile propice nu doar să lucreze, dar să fie eficienți și productivi chiar și de acasă, investind în soluții de digitalizare. Să așteptăm ca lucrurile să revină la cum era înainte nu este o opțiune”, punctează Anca Cîrstoiu, Division Manager Small & Medium Business în cadrul Wizrom Software.

Implementare ERP

În ultimele luni, multinaționalele, dar și tot mai multe firme mici și mijlocii au implementat soft-uri de tip ERP, care le-au permis să simplifice procesele de business și să asigure o mai bună administrare a resurselor financiare, oferind totodată departamentelor interne posibilitatea unor colaborări mai eficiente și productive. În același timp, numeroase firme au ales să investească în soluții IT pentru administrarea activităților de resurse umane – salarizare, înregistrarea pontajului și altor operațiuni de HR, acoperind astfel aspectele care țin de relația angajator-angajator și evitând eventuale sancțiuni în această perioadă dictată de telemuncă.

De asemenea, foarte multe industrii vor alege, în următorii ani, personalizarea completă a soluțiilor IT în funcție de specificul business-urilor și de nevoile aferente – acesta fiind un trend pornit în ultimii ani, dar care va căpăta o amploare tot mai mare în viitorul apropiat. Soluțiile digitale personalizate sunt conturate și dezvoltate în funcție de numeroase criterii, pornind de la dimensiunea companiei, specificul activității, locația organizației, până la obiectivele de afaceri și modul de lucru, dar și soft-urile deja existente și utilizate în cadrul companiilor.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: