Stiri

Timișoara va mai cumpăra 17 tramvaie de la turcii de la Bozankaya

Reading Time: < 1 minut

Compania Bozankaya continuă colaborarea cu municipalitatea din Timișoara prin semnarea unui contract ce prevede achiziția a 17 tramvaie. Cele 17 tramvaie vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport totală de 251 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat. Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 33 milioane de Euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai.
Potrivit contractului, toate tramvaiele vor fi livrate la Timișoara până la sfârșitul anului 2024. Anterior, 18 dintre cele 21 de tramvaie specificate în contractul semnat în 2019 au circulat în Timișoara. Tramvaiele, achiziționate din fonduri europene prin PNRR nu vor mai avea culoarea mov, ci vor fi livrate în galben și negru.


„Suntem bucuroși să continuăm colaborarea cu Primăria Timișoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de înaltă calitate, alimentat cu baterie, care reprezintă o opțiune mai prietenoasă cu mediul în comparație cu tramvaiele obișnuite diesel sau electrice. Nu în ultimul rând, este echipat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic și sisteme de climatizare”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.


Tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri, fiind totodată şi cea mai mare performanță realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor.


Acest atribuit unic a făcut ca Bozankaya să doboare, de asemenea, un record mondial şi să câştige premiul la categoria “The Most Innovative Company of Europe”, în octombrie 2021, din partea ERCI (European Railway Cluster Initiative), cea mai prestigioasă instituţie din domeniul tehnologiilor sistemului feroviar european.

Cristi Dorombach

Recent Posts

Modificarea Legii RCA: șoferii români vor să aibă dreptul să întrebe asigurătorul la ce service își pot repara mașina

Majoritatea covârșitoare a șoferilor români consideră util să primească o listă cu unități service unde să își poată repara mașina,…

6 ore ago

„Catalizator de Începuturi” aduce tinerii artiști în lumina reflectoarelor

Proiectul „Catalizator de Începuturi”, sub egida „Cred în România” și cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al…

7 ore ago

Asociația GIC IOR-Titan acționează în instanță Primăria Capitalei pentru recuperarea zonei retrocedate ilegal din Parcul IOR

Asociația Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană…

7 ore ago

Secretele Festivalului Hoinar

Cu o experiență de 12 ani în managementul proiectelor culturale, Ruxandra Miuți este managerul Festivalului Hoinar, una din puținele inițiative…

8 ore ago

Businessul Lensa a depășit 207 mil. lei anul trecut. Cum aniversează compania 11 ani de prezență pe piață

Retailerul român de optică Lensa a înregistrat, în 2023, venituri de peste 207 milioane de lei, consemnând o creștere a…

8 ore ago

Marcelo Rainer, Novartis România: Între schimbare și adaptabilitate

Dacă în 2022 a inițiat o transformare globală cu scopul de a accelera creșterea, capacitatea de inovare și productivitatea, în…

8 ore ago