BizRemote by certSIGN Stiri

TNB reia spectacolele cu public din 15 mai. La ce piese puteți cumpăra bilete

mai 7, 2021 2 min

TNB reia spectacolele cu public din 15 mai. La ce piese puteți cumpăra bilete

Reading Time: 2 minute

Teatrul Național din București (TNB) își reia activitatea din seara de 15 mai 2021, prin spectacole cu public care vor avea loc simultan în patru săli.

Chiar dacă porțile Teatrul Național din București au fost o lungă perioadă închise pentru public, activitatea pentru pregătirea noilor producții ce-și așteaptă premiera în perioada următoare, s-a defășurat fără întrerupere, în sălile de repetiție, în ateliere și la scenă. A venit și vestea pe care o așteptam cu toții, cea a redeschiderii sălilor de spectacol!„, se arată într-un comunicat TNB.

De asemenea, din 6 mai 2021, ora 20.00, TNB TV a revenit cu un format nou pe canalul de YouTube al teatrului. Prima televiziune din România dedicată exclusiv teatrului propune o nouă serie de emisiuni bilunare, sub titlul „Se-ntâmplă-n TNB”.

Sunt emisiuni de tip magazin, ce vor prezenta reportaje, interviuri, portrete ale marilor actori ai Teatrului Național, amintiri despre mari spectacole, detalii despre cum se creează costumele de teatru în atelierele noastre, secvențe din backstage, declarații ale actorilor, dar și spectatorilor.

Ce piese sunt în repertoriul TNB

Ion Caramitru și Horațiu Mălăele în „Dineu cu proști”

La Sala Mare, în cadrul programului pilot inițiat de Ministerul Culturii (cu reguli de participare ce vor fi comunicate în perioada următoare printr-o Hotărâre de Guvern și bilete achiziționate exclusiv online) va fi prezentat spectacolul „Dineu cu proști”.

La celelalte săli vor putea fi văzute spectacolele „Micul infern” (Studio), „Orchestra Titanic” (Sala Pictura) și „Hai să vorbim despre viață” de Ana Sorina Corneanu (Sala Atelier). Aceasta din urmă este prima ieșire la public a piesei câștigătoare a premiului UNITER Cea mai bună piesă românească a anului – 2019, în interpretarea Florentinei Țilea și regia tinerei Zsuzsánna Kovács.

În 19 și 20 mai, la Sala Pictura sunt programate primele reprezentații cu noul spectacol montat de Felix Alexa la TNB, „Adio, domnule Haffmann”, piesă scrisă de actorul, regizorul și dramaturgul francez Jean-Philippe Daguerre, jucată cu mare succes pe scenele pariziene și încununată cu nu mai puțin de 4 premii Molière, în 2018. În distribuție: Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki, Alexandra Sălceanu, Emilia Popescu, Andrei Finți.

Programul complet al spectacolelor până pe 24 mai 2021 este disponibil pe site-ul TNB.

La Sala Studio, într-un stadiu avansat de pregătire se află și spectacolul „D-ale carnavalului” de I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, cu o distribuție spectaculoasă și o scenografie surprinzătoare (Liliana Cenean- costumele, Raluca Alexandrescu – decorul).

De sâmbătă, 8 mai 2021, se reiau și Tururile Ghidate ale teatrului, cu câte 3 tururi zilnic, sâmbăta și duminica, în fiecare săptămână (în limita participării a 10 persoane/tur). Vor putea fi vizitate sălile, atelierele și culisele Teatrului Național.

Biletele sunt în vânzare atât la Agenția de bilete a teatrului – pentru tururile organizate începând cu week-end-ul 15-16 mai, cât și online, pe platforma MyStage. Pentru tururile ghidate din zilele de 8 și 9 mai, biletele pot fi achiziționate doar online, pe platforma MyStage.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: