Lifestyle Stiri

Toate programele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, premiate la Gala Societatii Civile

9 iun. 2016 2 min

Toate programele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, premiate la Gala Societatii Civile

Reading Time: 2 minute

Programele derulate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei au obtinut 7 premii la Gala Societatii Civile 2016 – un valoros semn de recunoastere a muncii desfasurate de-a lungul a 26 de ani de activitate “din dragoste pentru Romania”. In cadrul festivitatii de premiere a Galei Societatii Civile, care a avut loc aseara pe scena Teatrului National Bucuresti, au fost anuntate si premiate cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din Romania, derulate in 2015.

Anul acesta au fost inscrise in cadrul competitiei 203 proiecte si programe implementate in anul 2015 de catre 127 de ONG-uri, grupuri de initiativa si persoane fizice. Bugetele proiectelor participante au insumat peste 37 milioane Euro. Juriul competitiei a fost compus din 60 de personalitati marcante din domeniile social, educatie, media, arta, cultura sau mediul de afaceri.

Fondul Special pentru Copii – Premiul I la sectiunea Incluziune Sociala – un program infiintat pentru a oferi ajutor prompt copiilor aflati in pericolul de a renunta la scoala, printr-un ajutor financiar personalizat pentru familiile defavorizate, dar si granturi pentru organizatiile locale care deruleaza programe de tip after school. In 2015,  peste 1.100 de copii au beneficiat de ajutorul Fondului Special pentru Copii, cu o rata de frecventa scolara a acestora de 97%, iar 16 organizatii locale au fost sprijinite in activitatile lor de tip after school.

Telefonul Varstnicului – Premiul I la sectiunea Servicii de Asistenta sociala si Premiul pentru Originalitate – un proiect dezvoltat in sprijinul celor aproximativ 1.5 milioane de varstnici din Romania care sunt afectati de singuratate. Prin aceasta linie telefonica gratuita, varstnicii primesc consiliere, informatii, dar si sprijin moral, daca se confrunta cu singuratatea. In primele sapte luni de la lansare, Telefonul Varstnicului a fost apelat de 4.000 de ori din toate regiunile tarii.

Niciodata SingurPremiul pentru Durabilitate – un program bazat pe voluntariat care are ca scop imbunatatirea conditiilor de viata ale varstnicilor de peste 65 de ani in situatii defavorizate: izolare sociala, singuratate ori saracie, prin stimularea solidaritatii intre generatii.

La sectiunea Proiecte pentru Tineret, programul O meserie pentru viitor a obtinut Premiul II. Proiectele Generatii – centrul comunitatii, din cadrul sectiunii Dezvoltare economica si sociala, precum si Tinere Talente, din cadrul sectiunii Arta si Cultura au obtinut Premiul III.

Echipa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei este motivata sa isi continue munca in sprijinul copiilor, tinerilor si varstnicilor. Recunostinta se indreapta catre partenerii si sponsorii care au acordat, in anul 2015, increderea si sprijinul lor financiar programelor premiate, intre care se numara: Fundatia Vodafone Romania, Raiffeisen Bank, Johnson Wax, Santierul Naval Damen Galati, BRD Groupe Societe Generale, Automobile Dacia, KMG Rompetrol, Raiffeisen Leasing, B&B Collection, SofMedica, Fundatia AEF, Negro 2000, Kaufland Romania, Deutek, Castrol Lubricants, Samsung Romania, ISS Facility Services, Carrefour Romania, Residence Hotels, Class Living, Metfor Alfa, Mecro Systems, CCR Logistic Systems, Star Storage, RR Media, Fundatia Policlinicilor Sociale Regina Maria, SEGES, Dentons, Hotel Siqua, Ringier, Editura Cariere si Revista Biz, Kanal D, TVR si SRR.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: