Companii Stiri

Top 5 idei prin care iti securizezi afacerea

19 oct. 2015 2 min

Top 5 idei prin care iti securizezi afacerea

Reading Time: 2 minute

Antreprenorii sunt rigurosi si inovatori. Corporatistii sunt pasionati de detalii. Businessman-ii vizionari sunt mereu cu un pas inainte. Insa fiecare are un stres: cum sa isi puna afacerea la adapost? Cum sa se fereasca de tepari? Cum sa nu se lase inselati?

Raspunsul este mai la indemana decat ai putea crede: stampila. Una dintre cele mai eficiente si mai ieftine unelte de autentificare a documentelor, se arata intr-un comunicat de presa al Colop.

Daca aceasta varianta de securizare a afacerii starneste nedumerire, iata mai multe informatii care sa iti sporeasca increderea.

Este adevarat: obligativitatea folosirii stampilei a fost eliminata in urma cu 8 ani de zile, cand Romania a intrat in Uniunea Europeana. Apoi in iulie 2015, prin intermediul ordonantei OUG/09.07.2015, Guvernul ne-a reamintit faptul ca autoritaritatile publice nu mai pot refuza procesarea unui document daca acesta nu este stampilat. Practic, documentele emise intre persoane private si juridice de tipul contracte, facturi, avize, chitante sunt considerate valabile de catre autoritati, chiar daca nu sunt stampilate. Si totusi, stampila aduce cu sine mai putine inselatorii si fraude, mai putine situatii paradoxale si de ce nu, venituri mai mari.

Stampila este in continuare utila si isi dovedeste functionalitatea mai ales in relatia persoanelor juridice cu tertii. Iata un top 5 motive pentru care e bine sa o folosesti si de acum inainte:

  1. Stampila este cea mai simpla, rapida si ieftina metoda de autentificare, personalizare pentru persoanele juridice. Ea reprezinta echivalentul semnaturii pentru persoana fizica. Este cea mai simpla metoda de promovare a propriei afaceri / brand.
  1. Stampila transmite informatii clare despre sursa documentului, deoarece pe stampila sunt inscrise numele firmei, logo, adresa.
  1. Lipsa stampilei de pe anumite documente deschide calea spre fraudare. Chitantele, adeverintele de salariu sau declaratiile de impozit sunt printre cele mai usor de contrafacut. Flasificarea unei stampile nu este la indemana oricui si, de aceea ramane cea mai utilizata metoda de autentificare si securizare a unui document.
  1. Stampila te asigura ca un document a fost procesat de catre persoanele din cadrul firmei/departamentului respectiv, ca a trecut prin mainile respectivelor persoane.
  1. Desi semnatura olografa este unica, de cele mai multe ori este indescifrabila, pe cand o stampila transmite informatii clare cu priovire la sursa documentului.

„Ordonanta OUG/09.07.2015 nu interzice stampilarea documentelor depuse la autoritatile statului sau emise in relatia cu alte entitati private. Contribuabilii au libertatea de a decide elementele de siguranta adecvate pentru afacerea proprie, iar in practica de zi cu zi se pot identifica numeroase situatii in care simpla semnatura nu este suficienta pentru trasabilitatea unui document sau increderea ce i se poate acorda. Stampila nu echivaleaza cu birocratia, ci este un element de siguranta la latitudinea contribuabilului”, spune avocatul Cristian Driga, in comunicat.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: