Marketing Topuri & Studii

Top agentii in relatia cu bloggerii in 2014

18 feb. 2015 2 min

Top agentii in relatia cu bloggerii in 2014

Reading Time: 2 minuteGolin este pentru al doilea an consecutiv considerata agentia care stie cel mai bine sa comunice cu bloggerii romani.

In fruntea clasamentului realizat de Biz in baza a 80 de interviuri cu bloggeri si prezentat in premiera la Social Media Summit Bucuresti se afla MSL Group The Practice si McCann Group*. 

top 10 agentii

 

 

 

 

 

 

Cercetarea a pornit de la o initiativa a lui Cristian Manafu de anul trecut care a avut ca rezultat un clasament al agentiilor publicat aici

Pentru editia de anul acesta, fiecare respondent a facut maximum 3 nominalizari, in ordinea importantei pe care a considerat-o. Agentiile avand prima mentiune au fost punctate cu 12 puncte, cele cu a doua mentiune cu 10 puncte si cele cu a treia mentiune – 8 puncte. Respondentii chestionarului au avut libertatea de mentiona agentii de orice fel (PR, Blogging, Advertising, Media, Digital). In evaluarea colaborarii, bloggerii au fost rugati sa ia in calcul nu doar campaniile derulate, ci si comunicarea frecventa venita din partea agentiilor si participarile la evenimente, pentru a vedea care sunt agentiile care se pricep cel mai bine sa comunice cu bloggerii.

Cine este Golin?

Golin Romania este afiliata retelei internationale de PR PR, Golin Worldwide, biroul de la Bucuresti fiind primul birou din Europa Centrala si de Est al companiei americane care detine in total 50 de birouri in America, EMEA si APAC.

Pe plan local, face parte din grupul de companii alcatuit din: Lowe&Partners, Initiative, BPN, SENIORHYPER, Mobile Works si Medic One si a fost de mai multe ori premiata si finalista in festivaluri ADC*RO, Cristal Festival, CSR Awards, European Excellence Awards, IPRA Awards, PR Award Romania, Sabre Awards, Webstock.

Golin a fost declarata PR Agency of the Year in cadrul galei Romanian PR Award 2014 si #1 PR Agency in Romania in topul BIZ PR Awards 2014.

Agentia poarta numele Golin din vara anului 2014, in urma unui rebranding la nivel global, realizat la trei ani de la lansarea g4, un sistem de organizare bazat pe modele si instrumente proprii, create special pentru a raspunde schimbarilor din industria de comunicare. Anterior, numele agentiei a fost GolinHarris.

Agentia a fost infiintata in 2006, sub numele de Lowe PR, devenita in 2011 GolinHarris. De la infiintare pana la inceputul anului 2015 Golin Romania a fost condusa de Hortensia Nastase. Dupa promovarea acesteia in functia de vicepresedinte al grupului Lowe, atributiile sale au fost preluate de Monica Botez , in prezent, Managing Partner al Golin Romania.

*MCCANN PR, MRM, McCann Erickson, Heist Industries

Credit foto: Dreamstime

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: