Lifestyle Stiri

Tot mai mulți români pleacă în vacanțe cu mașini închiriate

18 iun. 2020 2 min

Tot mai mulți români pleacă în vacanțe cu mașini închiriate

Reading Time: 2 minute

Teama de coronavirus îi face pe unii români fără mașină să închirieze autoturisme cu care să plece în vacanțe în țară

Ca să evite transportul cu trenul, microbuzul sau autocarul, tot mai mulți români preferă să își închirieze mașini pentru deplasări în țară, fie că este vorba despre vacanțe la mare, la munte sau în alte zone turistice. După ridicarea restricțiilor de călătorie, companiile de rent-a-car din țară, obișnuite să închirieze mașini expaților și românilor din disapora, iau în calcul noi segmente de public: pe cei care înainte de pandemie foloseau mijloace de transport în comun pentru a merge în vacanțele din țară.

„Este vorba despre oameni care nu au mașini sau au mașini vechi și care vor să plece prin țară, odaă ridicate restricțiile de călătorie. Mai există și o altă categorie, tinerii corporatiști cu atitudine conștinentă de protecție a mediului înconjurător, care se deplasează la serviciu cu bicicleta sau trotineta electrică și care circulau prin țară cu autocarul sau trenul. Unii dintre aceștia simt acum nevoia să se protejeze și să nu se expună riscului de a fi infectați călătorind împreunp cu persoane necunoscute”, spune Mihai Fertig, director general al Enterprise Rent-a-Car România.

Chiar dacă firmele de rent-a-car nu închiriază mașini doar pentru o zi, Enterprise a lansat recent un serviciu special numit #primuldrum, prin intermediul căruia mașinile pot fi închiriate pentru o perioadă oricât de scurtă, fie și pentru câteva ore, cu un tarif care pornește de la 7 euro pe zi de mașină.

„În timpul pandemiei a devenit evident că trebuie să reinventăm modul în care noi toți vom călători mai departe – mai puțin înghesuiți, în mașini mai rapide, care consumă mai puțin. Cererile de mașini pentru drumuri interne au început timid, după risicarea restricțiilor de călătorie, dar au luat amploare odată cu minivacanța de 1 iunie, când s-a deschis litoralul românesc pentru turiști și a continuat cu minivacanța de Rusalii”, adaugă Fertig.

Cele mai căutate mașini pentru deplasările interne sunt Opel, Ford, Renault și Dacia, iar durata medie de închiriere este de aproximativ cinci zile.

Foto: © Soloway | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: