Companii Stiri

Nouă din zece companii investesc în facilități pentru munca la distanță

22 iun. 2021 < 1 min

Nouă din zece companii investesc în facilități pentru munca la distanță

Reading Time: < 1 minut

Majoritatea companiilor sunt interesate de dezvoltarea sistemelor hibride de muncă, care să includă și munca la distanță.

Companiile caută metode în acest moment pentru a reduce și mai mult costurile și pentru a crește productivitatea. Doar 9% din companii plănuiesc să revină la prezența zilnică de la birou, în timp ce 73% din acestea intenționează să implementeze un mod de lucru hibrid sau preponderent la distanță – 14%, se arată în studiul Deloitte Global Shared Services & Outsourcing Survey.

Conform acestui studiu organizațiile performante, care au reuşit să atingă cu succes trei sau mai multe dintre obiectivele urmărite prin centrele suport, şi-au stabilit mai multe activităţi de transformare digitală ca priorităţi: 72% dintre acestea au implementat tehnologia RPA (automatizarea proceselor robotizate), 55% deţin sisteme ERP (enterprise resources planning) integrate care ajută la planificarea resurselor companiei, în timp ce peste jumătate (53%) au adoptat soluţii bazate pe tehnologia cloud.

India, destinația preferată pentru suportul tehnic

Companiile vor continua să considere India cel mai bun loc pentru a deschide servicii de call center si suport tehnic pentru cele mai multe domenii, urmat fiind de SUA.
Mai mult, cele mai multe organizații consideră eficientizarea proceselor, principalul lor obiectiv strategic ăentru investițiile din acest an.

Dintre organizațiile care au identificat reducerea costurilor ca obiectiv al acestor investiţii, 88% şi-au atins ţinta, reiese din concluziile cercetării.

Studiul Deloitte Global Shared Services & Outsourcing Survey a fost realizat pe un eşantion de peste 600 de lideri de organizaţii din aproximativ 45 de ţări, inclusiv România, care deţin centre de servicii suport în aproape 75 de ţări.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: