Business Companii Stiri Tech

Tranzacție cu accent pe cybersecuritate: Atos preia Motiv

19 dec. 2020 2 min

Tranzacție cu accent pe cybersecuritate: Atos preia Motiv

Reading Time: 2 minute

Grupul francez Atos, cu mai multe birouri și în România, a ajuns la un acord pentru achiziționarea Motiv ICT Security, cel mai mare furnizor independent de Managed Security Services (MSS) din Olanda. Această achiziție va consolida poziția Atos ca al treilea furnizor global de Managed Security Services și își va extinde capabilitățile companiei în domenii critice, precum detectarea și răspunsul la amenințările cibernetice. În plus, Centrul de Operațiuni de Securitate (SOC) al Motiv se va alătura rețelei extinse de centre SOC deținute de Atos în întreaga lume, o componentă esențială în abordarea Prescriptive Security.

Cei peste 180 de experți în securitate cibernetică ai Motiv, împreună cu Academia Motiv, se vor alătura echipei Atos. Această achiziție va aduce, de asemenea, cunoștințe suplimentare din piața locală și informații de securitate de specialitate cu o valoare ridicată pentru operațiunile și clienții Atos.

Transformări și investiții

Capabilitățile extinse în transformarea digitală ale Atos vor aduce beneficii semnificative  bazei de clienți Motiv formată din peste 100 de companii mari și mijlocii din sectorul public, forțe de ordine, servicii financiare, asistență medicală, deschizând în același timp noi oportunități pentru Motiv de a-și spori în continuare amprenta în Olanda și în nordul Europei. Motiv va beneficia, de asemenea, de investițiile recente ale Atos în platforma Managed Detection and Response (MDR), AIsaac, aducând tehnologie de ultimă generație clienților olandezi.

Fondată în 1998 și cu sediul în IJsselstein, Motiv este lider în serviciile MSS și în servicii de securitate în Olanda.

”Motiv susține viziunea de securitate digitală a firmei Atos pentru un model de securitate convergentă orientat către mediul de business, activată de o capabilitate suverană și de securitatea clienților, și făcută posibilă prin serviciile sale de securitate end-to-end. Această achiziție strategică reconfirmă poziția de lider a companiei Atos pe piața europeană de securitate cibernetică. Experiența Motiv, expertiza locală și reputația pe piață, vor consolida echipele Atos din Europa de Nord, oferind o oportunitate fantastică de a dezvolta divizia de securitate digitală”, a menționat Pierre Barnabé, Senior Executive Vice-President, Head of Big Data & Cybersecurity în cadrul Atos.

Grupul francez Atos are 110.000 de angajați în 73 de țări și venituri anuale de 12 miliarde de euro. Filiala din România deține 3 birouri și peste 2.200 de angajați.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: