Stiri

Tulpina nouă de virus periculoasă din Marea Britanie este și în România. Anchetă în școala devenită focar

ian. 24, 2021 < 1 min

Tulpina nouă de virus periculoasă din Marea Britanie este și în România. Anchetă în școala devenită focar

Reading Time: < 1 minut

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis extinderea anchetei epidemiologice la școala din Sectorul 2 al Capitalei, unde au fost depistate cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus. Ministerul Sănătății a anunțat că au mai fost recoltate încă 11 probe.

Conform unei informări a ministerului, se aşteaptă rezultatul acestor noi teste pentru tulpina cu contagiozitatea ridicată.

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la ‘Matei Balş’ zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, se arată în comunicat.

Persoanele depistate pozitiv nu au călătorit în străinătate. Prima măsură luată de DSP București a fost ca şcoala să fie închisă, urmând să se realizeze dezinfecţie generală, inclusiv nebulizare. În plus, contacții cazurilor se află în prezent în izolare.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudenţă. Numărul cazurilor este în creştere în foarte multe ţări europene şi riscul unui nou val al pandemiei este mare şi pentru ţara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea şcolilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din şcoala bucureşteană”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Foto: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: