Stiri Lifestyle

Turismul intern își reia creșterea de dinainte de pandemie

3 aug. 2021 2 min

Turismul intern își reia creșterea de dinainte de pandemie

Reading Time: 2 minute

Într-o lume aflată încă sub influența COVID-19, turiștii care călătoresc în țară sunt mai atrași de destinații
care facilitează menținerea practicilor de distanțare fizică.

În ultimele 6 luni, 4 din 10 utilizatori ai platformei Benefit au utilizat bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru achiziția de vouchere de vacanță, indicând reluarea trendului ascendent de dinainte de pandemie.

Anul acesta, se observă un apetit crescut pentru călătoriile interne în rândul angajaților din România, mai ușor accesibile în condiții de siguranță. După o perioadă de provocări pentru turismul intern, turiștii au reluat achiziția de vacanțe în țară. În ultimele 6 luni, tranzacțiile efectuate în categoria Turism intern din platforma Benefit s-au dublat și trendul este promițător. Voucherele de vacanță sunt al doilea cel mai dorit beneficiu extrasalarial din platforma Benefit, după tichetele de masă. Utilizând o facilitate unică oferită de platforma de beneficii flexibile, angajații și-au putut cumula bugetele pe parcursul mai multor luni, iar acum pot folosi sume mai mari pentru achiziția vacanțelor interne, prin intermediul voucherelor de vacanță”, spune Codruţ Nicolau, General Manager Edenred România şi Benefit.

Destinații în mediul rural

Comportamentul utilizatorilor Benefit indică deja că mulți dintre angajații care călătoresc în România aleg, pentru această vară, destinații în mediul rural, în special atunci când călătoresc cu familia. Dacă în 2019, principalele destinații vizate erau litoralul și marile orașe (pentru city-break), în 2021 a crescut interesul pentru locuri mai puțin cunoscute, cu atât mai mult cu cât acestea promit reducerea expunerii la COVID-19.

Voucherele de vacanță acordate angajaților din mediul privat beneficiază de facilități fiscale importante, contribuind la bunăstarea angajaților și sprijinind, în același timp, industria locală de turism.

Condiții

Angajatorii din mediul privat pot acorda vouchere de vacanță salariaţilor lor în limita a 6 salarii minime brute/ angajat/ în decursul unui an fiscal pentru a beneficia de facilitățile fiscale aferente acestora.

Astfel, pentru voucherele de vacanță oferite în această limită, angajatorului nu îi revin obligații de plată, iar angajatul plătește doar impozitul pe venit de 10%.

Angajații pot utiliza voucherele de vacanță la hoteluri, pensiuni și agenții de turism din România aflate în rețeaua de parteneri a emitenților.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: