Business Companii Tech

Twitter a destructurat mega-rețeaua pro-China infiltrată pe platforma sa

15 iun. 2020 < 1 min

Twitter a destructurat mega-rețeaua pro-China infiltrată pe platforma sa

Reading Time: < 1 minut

Twitter a anunțat ștergerea de pe platformă a peste 170.000 de conturi cu mesaje pro-China, unele din ele alimentând dezinformări legate de coronavirus, altele care „cosmetizau” acțiunile represive din Hong-Kong.

Potrivit unui mesaj postat pe blog-ul companiei, redistribuit de CEO-ul Jack Dorsey, o anchetă internă a identificat 23.750 de conturi foarte active,  restul de 150.000 de conturi doar preluau și amplificau acele postări. Întreaga rețea de conturi se afla în Republica Populară Chineză și nu este pentru prima oară când Twitter identifică astfel de proceduri, arată oficialii companiei americane, citați de BBC News.

„În general, întreaga rețea a fost implicată într-o serie de activități coordonate și manipulatorii. Acele conturi au postat predominant în limba chineză și au răspândit mesaje geopolitice favorabile Partidului Comunist din China, în timp ce continuau să furnizeze informații false despre acțiunile politice din Hong Kong „, au precizat oficialii Twitter pe blogul companiei.

De asemenea, în urma unei alte anchete interne, de pe platforma Twitter au fost șterse și 1.152 de conturi pro-Rusia, o rețea susținută de Moscova. Între altele, de pe respectivele conturi erau atacați și dizidenții politici.

Foto: © Youssef Azougagh | Dreamstime.com

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: