Analize CSR Stiri Tech

Fundația Orange România a investit peste 1,3 milioane euro în proiecte sociale pe perioada pandemiei

29 dec. 2020 2 min

Fundația Orange România a investit peste 1,3 milioane euro în proiecte sociale pe perioada pandemiei

Reading Time: 2 minute

Fundația Orange s-a implicat în lupta împotriva pandemiei cauzate de noul coronavirus şi a investit în acest an peste 550.000 de euro în educaţie digitală, 400.000 de euro în proiecte de sănătate și peste 380.000 de euro pentru proiecte de incluziune socială şi susţinere a comunităţii. În total, peste 60.000 de oameni au beneficiat de sprijin prin intermediul celor 22 de proiecte derulate în acest an.

„Anul 2020 ne-a așezat pe toți într-o aceeași provocare planetară, care a necesitat solidaritate, iar solidaritatea este cu atât mai profundă cu cât există exemple puternice. Fundația Orange este, prin tot ceea ce a făcut și face, liantul unei solidarități autentice, iar eforturile noastre s-au împlinit în toate proiectele pe care nu ne-am oprit a le pune în acțiune. Îmi doresc să putem continua să contribuim la zidirea unei societăți civile gata oricând să vină în ajutorul tuturor celor aflați în nevoie”, a declarat Dana Deac, Președintele Fundaţiei Orange.

Dotări pentru secții ATI

Pentru a acoperi nevoile urgente ale spitalelor din România, în colaborare cu Crucea Roșie Română, au fost dotate secțiile ATI din 8 spitale publice (Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Caritas Roşiorii de Vede, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş) cu aparate de ventilație artificială și echipamente de protecție.

Peste 650 de vârstnici au fost sprijiniți timp de 5 luni să facă față sărăciei și izolării sociale cauzate de noul coronavirus, prin contribuția către Fondul pentru Vârstnici, un fond de urgență creat de Fundația Regală Margareta a României pentru persoanele în vârstă care suferă din cauza singurătății, a imobilității fizice și a sărăciei, extrem de vulnerabile în contextul izolării sociale impuse în această perioadă.

Actualizări pentru Digitaliada 

Pentru ca profesorii să continue să predea eficient și de la distanță, Platforma Digitaliada de Învățare și Testare online a fost actualizată cu opțiunea de videoconferințe și cu noi funcționalități  – teme, feedback, rapoarte de activitate. Adaptarea platformei Digitaliada a avut un efect imediat – peste 35.000 conturi activate de profesori, elevi, părinți și directori care folosesc în prezent Platforma de Învățare și Testare online. Navigarea pe platformă a devenit gratuită pentru clienții Orange începând cu luna aprilie și până la sfârșitul anului școlar în curs.

Copiii au avut la dispoziție peste 4.000 de resurse educaționale digitale gratuite puse la dispoziție de Digitaliada (teste, evaluări semestriale, probleme de matematică și tutoriale video). Iar pentru a răspunde nevoii de formare a cadrelor didactice, aproape 1.000 de profesori au fost familiarizați cu felul în care funcționează platforma și cu resursele disponibile, de-a lungul a 35 de webinare Digitaliada gratuite și printr-un parteneriat suplimentar cu Salvați Copiii România.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: