Stiri Tech

Uber a sosit la Bucuresti

25 feb. 2015 2 min

Uber a sosit la Bucuresti

Reading Time: 2 minute

Bucurestenii pot folosi de astazi serviciul uberX, etapa pilot a platformei de ridesharing Uber. Tariful de baza este de 1,39 lei/km, apoi 0,23 lei pe minut si 1,39 lei/km. Tariful minim este de 6 lei, aceeasi suma fiind perceputa si ca taxa de anulare a comenzii.

Uber are 5 tipuri de servicii: UberX (serviciul de baza de ridesharing), Taxi, Black (sofer privat, masini mai bune), SUV si Lux.

Serviciul UberX este disponibil doar prin intermediul aplicatiei de smartphone Uber (iOS si Android), plata realizandu-se cu card bancar inregistrat in cadrul aceleiasi aplicatii. Uber nu angajeaza soferi, ci colaboreaza cu acestia si ia 20% din venituri (motiv pentru care nu se poate plati decat cu cardul prin aplicatie), si nici nu detine masini. Soferii inregistrati pe platforma uberX au peste 21 de ani si permis de conducere valid, nu au cazier si sunt proprietarii unei masini asigurate conform legii. Fiecare a fost verificat individual de Uber inainte de acceptarea inregistrarii lor pe uberX.

„Obiectivul uberX este sa contribuie la imbunatatirea mobilitatii locuitorilor din Bucuresti, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca cu masini personale care, altfel, nu ar fi utilizate la adevarata lor capacitate. Mai exact, noi ne propunem sa utilizam mai bine masinile aflate deja in circulatie, ajutand la reducerea frecventei ambuteiajelor in oras si a presiunii asupra infrastructurii de transport”, a declarat Rob Khazzam, International Launcher si reprezentant Uber.

In ceea ce priveste reactiile adverse, in principal din parte taximetristilor, Uber afirma ca serviciile sale pe care le ofera nu fac altceva decat sa ofere noi optiuni publicului si ca ofera o platforma peer-to-peer, nu un serviciu de taximetrie. „Noi oferim mijloace complementare si alternative de deplasare prin oras, iar asta nu inseamna ca nu mai poti folosi taxiurile, metroul, autobuzele sau bicicletele”, au declarat pentru Biz oficialii Uber intr-un interviu acordat in ianuarie.

Detalii despre planurile Uber de extindere in Europa gasiti aici, iar postarea de pe blogul Uber o puteti accesa aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: