BizRemote by certSIGN Creativitate CSR Tech

Un grup de tineri români face viziere pentru protecția medicilor. Cum îi putem ajuta

20 mart. 2020 2 min

Un grup de tineri români face viziere pentru protecția medicilor. Cum îi putem ajuta

Reading Time: 2 minute

Un grup de tineri fondatori de startup-uri au prototipat o vizieră de protecție pentru cadrele medicale a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt mai ușor de procurat. Produsele sunt oferite gratuit către spitale.

viziera„Am mărit echipa și capacitatea de producție semnificativ – 136 produse ieri, aproximativ 1.500 azi. Am dat drumul pentru donații, în parteneriat cu Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB). Vizierele produse ieri (marți – n.r) au ajuns la medici din țară pentru teste, se descurcă foarte bine la dezinfecție si integrăm feedback-ul primit”, spune Vlad Măcelaru, cofondator ClarK, unul dintre inițiatorii proiectului, într-o postare pe Facebook.

Cei care vor să ajute proiectul pot face donații către

Asociația Societatea Studenților în Medicină din București

Cod Fiscal: 18797296

Cont IBAN: RO04BTRLRONCRT0254704901

Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici București

Descriere tranzacție: Stare de urgență/Viziere PET

Donație minimă recomandată: 10 lei (costul unei viziere)

Inițiatorii proiectului au primit ajutor pentru a produce în mai multe locații din țară, către care trimit ghidul de producție. Deja s-au alăturat proiectului Nod makerspace, THE CRAFT, Antalis Romania, ClarK. Membrii echipei actuale sunt Alexandru Solot, Cristina Bogăteanu, Mihai Toma, Ionuț Moldovanu, Vlad Măcelaru, Florin Cobuz, Alex Funduianu, Andra Dumitriu, Costin Costea, Daniela Neagu, Elena Calimac, Ioana Năstasă.

„Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție. Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări”, se arată pe site-ul viziere.ro, unde sunt oferite detalii despre proiecte și despre modalitățile prin care putem cu toții ajuta ca aceste viziere să ajungă la cadrele medicale. Detalii puteți găsi și pe pagina de Facebook a proiectului.

Se pot dona și materiale: PETG 0.5 mm, velcro banda dublu adeziva,burete EVA 20mm grosime, capse capsator standard, utii de transport 300(L) x 220 (l) (sau mai mult) x 230 (h) mm, scotch dublu adeziv, bandă scai tip Velcro 20 mm lățime.

Până în acest moment, viziere.ro a primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune.

2 Comments
  1. Nina Maria popa
    Ar fi usor pt noi dacă am putea dona prin SMS lunar . Nu toți se descurcă cu transfer electronic iar la bancă nu mai merge nimeni. Eu donez de 1an jum pt Spitalul de oncologie pediatrica-simplu si fara grija .

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: