BizRemote by certSIGN Companii

Un milion de măşti chirurgicale vor fi produse zilnic în România

8 apr. 2020 2 min

Un milion de măşti chirurgicale vor fi produse zilnic în România

Reading Time: 2 minute

Un milion de măşti chirugicale vor putea fi produse pe zi în România, începând de săptămâna viitoare, a anunţat ministrul economiei, Virgil Popescu.

“Inclusiv compania noastră, a Ministerului Economiei, ROMARM, din industria de apărare, este în curs de aducere a patru linii de producţie de măşti chirurgicale şi măşti FFP2. Eu cred că săptămâna viitoare vor fi puse în funcţiune şi Compania ROMARM va putea produce în jur de 500 de mii de măşti pe zi, alături de acel mare producător din Marmureş, care va produce exact până în 15 aprilie tot 500 de mii de măşti pe zi, practic o producţie foarte mare în două companii, de 1 milion de măşti chirurgicale pe zi”, a declarat Virgil Popescu, la Radio România Actualități.

Taparo, compania din Maramureș la care ministrul face referire, a început producția de măști chirurgicale de mai bine de o săptămână. Compania este certificată de Agenția Națională a Medicamentului, iar primele măști produse de companie la fabrica din Târgu Lăpuș – Techtex, au plecat la Suceava.

Techtex realizează acum peste 100.000 de măști/zi, urmând să extindă capacitatea de producție după instalarea următoarelor trei linii, la sfârșitul acestei săptămâni.

Ministerul Economiei a anunțat ieri și producerea unui scanner termic 100% concepție româneacă, dezvoltat de Pro-Optica, societate cu capital privat, și lansat în fabricație la IOR. Scannerul, denumit CONDOR SR-FS, poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituții publice, etc.   

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: