Companii

Castigatorii Galei Societatii Civile 2016

7 iun. 2016 2 min

Castigatorii Galei Societatii Civile 2016

Reading Time: 2 minute

Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2016 a fost acordat proiectului Legea „Fiecare Copil in Gradinita” al Asociatiei OvidiuRo. Proiectul este castigatorul Premiului I de la sectiunea Comportament civic si Participare publica si, de asemenea, castigatorul Premiului pentru Impact.

13392213_978587282258182_8549858083313141473_o
Foto: Gala Societatii Civile

In total, au fost acordate 56 de premii catre 51 de proiecte si 38 de organizatii, un grup de initiativa si o persoana fizica.

Premiile I la sectiunile Educatie, Invatamant, Cercetare si Programe au revenit Asociatiei Free Miorita pentru proiectul educational Lumina pentru ultimele 3 scoli fara electricitate din Romania si programul Lumina pentru Romania.

Premiul I al sectiunii Arta si Cultura a fost acordat initiativei Colectia Costica Acsinte, implementat de Cezar Popescu.

Castigatorului Premiului I de la sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective – Dreptate pentru Dinte! al Asociatiei Carusel – i-a fost acordat si Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile, pentru curajul si perseverenta de a apara drepturile unor grupuri atat de marginalizate, desemnat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Premiul I de la sectiunea Sanatate a revenit proiectului Peditel 1791. Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stop – Fundatia Parinti din Romania.

La sectiunea Incluziune sociala premiul I a fost acordat Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei pentru proiectul Fondul Special Pentru Copii 2015.

Sectiunea Servicii de Asistenta sociala s-a bucurat de doi castigatori, proiectul Culorile copilariei  al organizatiei SOS Satele Copiilor Romania si proiectul Telefonul Varstnicului al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, de asemenea castigator al Premiului pentru Originalitate. Pentru proiectul Niciodata Singur, Fundatiei i-a fost acordat Premiul pentru Durabilitate.

Sectiunea Buget – / Eficienta + a avut, de asemenea, doi castigatori, proiectele Voluntar in Spital si Edulier Inapoi la Scoala ale organizatiilor Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica si Asociatia Edulier.

Premiile I de la sectiunile Protectia mediului si Dezvoltare economica si sociala au au fost acordate proiectelor Agricultura durabila in zone defavorizate ale Romaniei: Conservarea si valorificarea soiurilor de fructe – Mihai Eminescu Trust si, respectiv Made in Rural – Fundatia World Vision Romania.

Premiile I de la sectiunile Proiecte si campanii de Voluntariat si Proiecte pentru Tineret au fost acordate proiectelor Voluntari in slujba copiilor bolnavi de cancer din Romania – Asociatia Little People Romania si, respectiv Prevenire HIV in randul liceenilor din orase mici spre medii – Asociatia Semper Musica.

La sectiunea Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala Premiul I a fost acordat demersului Fundatiei Hospice Casa Sperantei – Promovarea facilitatii fiscale 20% ca modalitate de implicare a sectorului de afaceri in sustinerea sectorului non-profit.

Anul acesta, la cea de-a XIV-a editie, au fost inscrise in competitie 203 proiecte si programe implementate in anii anteriori de catre 127 de ONG-uri, grupuri de initiativa si persoane fizice.

Educatia a fost principala preocupare a sectorului asociativ in anul 2015, cele mai multe proiecte fiind inscrise in sectiunea Educatie, Invatamant, Cercetare. 88 de proiecte provin de la organizatii de pe plan local, tot atata fiind si numarul celor care au propus, prin implementare, solutii care se aplica la nivel national. Bugetul proiectelor participante a fost de peste 37 de milioane de euro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: