Companii Stiri

Un roman, la conducerea operatiunilor Auchan

2 dec. 2015 2 min

Un roman, la conducerea operatiunilor Auchan

Reading Time: 2 minute

Ionut Ardeleanu (34 ani) este noul director general al Auchan Romania. El va conduce comitetul de directiune, sub coordonarea lui François Remy, presedinte neexecutiv Auchan Romania si presedinte executiv Auchan Luxemburg. Comitetul va fi alcatuit din directorii regionali si cei sase directori de servicii suport: Produs, Inovatie, Performanta, Eficienta, Resurse Umane si Finante.

Ionut Ardeleanu este titular al unei diplome in stiinte economice. S-a alaturat echipei Auchan in 2006, in cadrul magazinului Auchan Titan ca manager de raion si ulterior ca manager de piata. In 2008, a fost numit director de magazin la Timisoara. In 2011, a primit o noua misiune si, in calitate de director, a pregatit si deschis hipermarketul Auchan Craiova in conceptul fashion discount. In 2012 a fost numit director de oferta in cadrul departamentului Marketing, iar in 2013 a fost numit director regional pe regiunea Sud, nou creata in organizarea Auchan, si avand in responsabilitate atat integrarea si transformarea magazinelor ex-Real din aceasta regiune cat si consolidarea si dezvoltarea comertului Auchan pe perimetrul sau – 12 magazine cu 4000 de angajati.  

La data de 23 octombrie 2015, Grupul Auchan a anuntat o noua organizare la nivel international. Cu aceasta ocazie a fost anuntata crearea Auchan Retail, companie ce regrupeaza toate meseriile de comert alimentar : hipermarketuri, supermarketuri, proximitate, drive si e-commerce, condusa la nivel international de Wilhelm Hubner, in calitate de Director General si de Vianney Mulliez, in calitate de Presedinte neexecutiv.

Auchan Romania a deschis primul hipermarket in noiembrie 2006, in Bucuresti. In prezent are in portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafata neta de vanzare – al doilea comerciant din tara, cu circa 11.000 de angajati – al patrulea angajator privat din Romania si cu o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de euro in 2014.

Auchan Holding este al 11-lea grup de distributie din lume. Este prezent in 16 tari si are 330.700 angajati. Este organizat in trei mari companii autonome: Auchan Retail, care reuneste toate formatele de comert alimentar: hipermarketuri (907 hipermarketuri integrate in 12 tari), supermarketuri (867 supermarketuri integrate in 9 tari si 1.987 supermarketuri asociate si in regim de franciza), proximitate, drive si e-commerce, Immochan – pol al centrelor comerciale al Grupului si Oney Banca Accord. In anul 2014, Grupul Auchan a inregistrat o cifra de afaceri consolidata cu taxe de 63 miliarde de euro, din care 63% realizata in strainatate.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: