Finanțe Stiri

CEC Bank contractează 50 mil. euro de la BEI pentru finanțarea companiilor

26 oct. 2020 < 1 min

CEC Bank contractează 50 mil. euro de la BEI pentru finanțarea companiilor

Reading Time: < 1 minut

CEC Bank a încheiat un nou acord de finanțare, în valoare de 50 milioane de euro, cu Banca Europeană de Investiții (BEI), prin schemele de finanțare dedicate pentru economiile afectate de COVID-19.

Prin acest nou acord de finanțare, continuăm buna colaborare pe care o avem cu BEI încă din anul 2013 și ne diversificăm resursele disponibile pentru finanțarea economiei, în special pentru IMM-uri și companii cu capitalizare medie. Finanțarea pusă la dispoziție de BEI contribuie la îmbunătățirea accesului companiilor la credite și ne permite să susținem proiecte de investiții care contribuie la modernizarea și diversificarea activității economice și la menținerea și/sau crearea de noi locuri de muncă„, a declarat Bogdan Neacșu, Președinte, Director General CEC Bank.

Este vorba despre un nou tip de finanțare dezvoltat de BEI în contextul pandemiei COVID-19, pentru a sprijini revenirea sectorului IMM, iar CEC Bank este prima bancă din România care a accesat finanțările dezvoltate de BEI ca răspuns la COVID-19. Sumele pot fi puse deja la dispoziția clienților băncii.

Colaborarea dintre CEC Bank și BEI a început în 2013, acesta fiind cel de-al treilea acord de finanțare semnat de cele două părți. Precedentele acorduri au fost semnate în 2013, respectiv 2014, și au avut o valoare cumulată de 145 milioane euro.

Prin sursele atrase de la BEI până în prezent, CEC Bank a oferit finanțări în valoare de circa 1 miliard de lei, pentru peste 1.500 de companii, iar prin noul acord de finanțare CEC Bank poate oferi credite pe termen mediu (până la 5 ani), cu un nivel al dobânzii redus cu minimum 0,25% față de dobânda standard.

CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea bancară națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: