Finanțe Stiri Tech

Un sfert din platile online cu cardul vin de pe mobil

3 aug. 2015 2 min

Un sfert din platile online cu cardul vin de pe mobil

Reading Time: 2 minute

Circa 25% din totalul tranzactiilor procesate de NETOPIA mobilPay in primul semestru au fost realizate de pe telefoane si tablete. „Faptul ca dispozitivele mobile au ajuns sa genereze un sfert din totalul platilor online ne intareste increderea ca romanii vor rapiditate, siguranta si mobilitate in actul de cumparare”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator al NETOPIA mobilPay.

NETOPIA mobilPay, liderul pietei de plati mobile din Romania si unul dintre cei mai importanti procesatori de tranzactii online cu cardul, a intermediat in prima jumatate a anului 1,2 milioane de plati, in crestere cu peste 30% fata de perioada similara a anului trecut.

Platile online realizate de pe smartphone prin portofelul digital mobilPay Wallet au crescut cu 300% ca volum fata de primul semestru al lui 2014, in timp ce valoarea lor a urcat cu 20%. Platile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate de introducerea optiunii de achizitie online a mijloacelor de transport in comun din Alba Iulia, Turda si Cluj-Napoca si de implementarea optiunii de plata cu portofelul digital intr-un hipermarket, la Cora de pe Soseaua Alexandriei, dar si in lantul de restaurante Chopstix din Capitala. De curand romanii isi pot achita prin mobilPay Wallet si taxa de pod de la Fetesti sau amenzile de circulatie.

Valoarea totala a platilor intermediate la jumatatea acestui an a urcat cu peste 70% fata de primul semestru al lui 2014, ajungand, la finalul lui iunie, pana la 65 de milioane de euro. Suma medie cheltuita la o tranzactie online, aceasta s-a situat la circa 240 de lei, fata de 180 lei, valoarea medie pe anul 2014.

Cele mai mari plati procesate de companie in prima jumatate a lui 2015 au fost pentru achizitii de servicii si produse din zona turismului, cu zeci de sume care s-au apropiat sau au depasit 10.000 euro. Printre acestea s-au numarat bilete de avion si pachete de vacanta, dar si mobilier sau produse IT&C.

In ceea ce priveste tranzactiile cu Bitcoin intermediate prin platforma mobilPay, acestea se realizeaza de cel putin 2-3 ori pe zi, suma medie achitata cu moneda virtuala echivaland valoarea de 100 de euro. Cele mai multe plati cu Bitcoin sunt indreptate catre produse IT&C. Pana in prezent, cea mai mare tranzactie cu Bitcoin procesata de companie a valorat echivalentul a 2.500 euro si a fost achitata pentru produse IT.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: