BizRemote by certSIGN Stiri

Un sfert dintre angajații români și-au pierdut jobul

13 apr. 2020 2 min

Un sfert dintre angajații români și-au pierdut jobul

Reading Time: 2 minute

Unul din zece angajați și-a pierdut locul de muncă și aproape 15% au fost trimiși în șomaj tehnic de la izbuncnirea epidemiei de coronavirus

Un studiu realizat de portalul de recrutare online Best Jobs și dat astăzi publicității arată că unul din zece angajați români și-a pierdut jobul. Mai mult, 15% dintre respondenți au fost trimiși în șomaj tehnic și 16% dintre aceștia au un salariu mai mic. Doar 8% dintre respondenți au afirmat că au bani în cont cât să trăiască liniștiți cel mult un an. Pentru marea majoritate (90%) a românilor găsirea unui loc de muncă este grea 

O treime dintre angajați sunt îngrijorați în ceea ce privește perspectivele lor profesionale și, indiferent de situația actuală, se tem că ar putea să-și piardă locul de muncă în perioada următoare, arată sondajul BestJobs, iar aproape 35% se așteaptă să-și găsească greu un nou loc de muncă dacă vor ajunge în această situație.

Perspectiva unui salariu mai mic îngrijorează alți 28% dintre angajați, iar aproape 17% se tem că ar putea fi nevoiți să se reprofileze în perioada următoare. Doar aproximativ 15% dintre respondenți sunt convinși că situația lor profesională va rămâne în continuare neschimbată în acest an. 

Dintre cei care și-au păstrat locul de muncă, chiar dacă nu în aceleași condiții ca înainte de criză, mai mult de un sfert lucrează acum de acasă și tot atâția spun că lucrează cel puțin la fel sau chiar mai mult decât înainte. Totuși, în cazul a 14% dintre angajații intervievați activitatea companiei s-a restrâns vizibil și lucrează mult mai puțin în această perioadă.

Pierderea locului de muncă implică presiuni financiare importante asupra bugetului de familie, în contextul în care mai bine de 36% dintre angajații care au răspuns sondajului BestJobs au recunoscut că nu au deloc economii, iar 42% spun că au bani cât să le ajungă pentru cheltuielile de trai cel mult trei luni.

Foto: © Sirinarth Mekvorawuth | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: