Lifestyle Stiri

Unde pleaca romanii de Paste?

13 apr. 2016 < 1 min

Unde pleaca romanii de Paste?

Reading Time: < 1 minut

Desi Bulgaria, Grecia si Turcia sunt cele mai cautate destintii de romani, se observa un interes crescut si pentru destinatii exotice, care presupun costuri mai mari.

DWF, o companie specializata in servicii SEO si ORM a dat publicitatii o analiza a tendintelor de turism pentru perioada sarbatorilor de Paste. Astfel, potrivit informatiilor companiei, predominante sunt cautarile in zona low-cost, fiind inregistrate cautari pentru Bulgaria, Turcia si Grecia. Cu toate acestea, se observa un interes crescut si pentru destinatiile exotice, cu preturi mai mari. Spre exemplu, Mauritius a inregistrat o crestere de 83% in ceea ce priveste volumul de cautari in ultimul an, iar cresteri importante au fost observate si pentru Bangkok, Kuala Lumpur, Miami si Tokyo. Pentru astfel de vacante, bugetul mediu este de 1.800 de euro de persoana.

Romanii se documenteaza despre astfel de calatorii, in medie, cu o luna si jumatate inainte. Dat fiind caracterul religios al sarbatorii Pastelui, se observa ca predomina interesul pentru regiuni ca Maramures, Bucovina sau Delta Dunarii. In analiza DWF au fost colectate date de la aproximativ doua milioane de vizitatori si pe baza acestor informatii s-a putut observa ca 55% au cerut o oferta de vacanta folosind un desktop, in vreme ce aproximativ 37% au plasat cererea folosind un smartphone, iar 8% o tableta.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: